Trump a avut o convorbire telefonică 'productivă' cu prinţul moştenitor saudit, fără a vorbi despre Khashoggi (Casa Albă)

Trump a avut o convorbire telefonică 'productivă' cu prinţul moştenitor saudit, fără a vorbi despre Khashoggi (Casa Albă)

Preşedintele Statelor Unite Donald Trump a avut o convorbire telefonică "productivă" cu prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, a anunţat marţi Casa Albă, citată de DPA.

"Ei au discutat rolul critic al Arabiei Saudite în asigurarea stabilităţii Orientului Mijlociu, menţinând presiunea maximă împotriva Iranului, şi problemele legate de drepturile omului", potrivit unui comunicat.

Nu a existat nicio menţiune referitoare la Jamal Khashoggi, jurnalistul disident care a fost ucis anul trecut în consulatul saudit de la Istanbul.

Luni, Departamentul de Stat a interzis intrarea în SUA a 16 saudiţi care ar avea legătură cu crima, în cadrul unor sancţiuni.

Trump rămâne un susţinător ferm al Arabiei Saudite, în special în condiţiile în care el s-a angajat într-o campanie de creştere a presiunii asupra Iranului.

În această săptămână, Statele Unite au desemnat Corpul Gărzilor Revoluţionare Iraniene drept organizaţie teroristă străină. Anul trecut, Trump a impus o serie de sancţiuni Iranului după ce s-a retras din acordul nuclear multilateral din 2015.

Arabia Saudită insistă că moartea lui Khashoggi a fost o "operaţiune scăpată de sub control" şi a inculpat 11 persoane pentru crimă.

Criticii monarhiei afirmă că prinţul moştenitor probabil a ştiut despre sau a fost implicat în asasinat, având în vedere poziţia sa la vârful puterii în regat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…