Trump a ordonat plăţile către cele două femei deşi ştia că este greşit (Michael Cohen)

Trump a ordonat plăţile către cele două femei deşi ştia că este greşit (Michael Cohen)

Preşedintele american Donald Trump a comandat plăţile ilegale către cele două femei în timpul campaniei prezidenţiale din 2016 şi ştia că acţiunile sunt greşite, a declarat fostul său avocat Michael Cohen într-un interviu televizat difuzat vineri de ABC News, relatează Reuters şi AFP.

''El mi-a cerut să fac plăţile. El m-a făcut să fiu implicat în aceste chestiuni'', a declarat Cohen, care a fost condamnat la închisoare în această săptămână pentru infracţiuni financiare, între care şi plăţi ilegale.

Întrebat la ABC News dacă Donald Trump ştia că aceste plăţi către Stormy Daniels, o fostă actriţă porno, şi Karen McDougal, o fostă "playmate", erau condamnabile, Michael Cohen a răspuns: ''bineînţeles că ştia''.

Donald Trump a făcut acest lucru pentru că ''era foarte îngrijorat de efectele pe care (mărturiile celor două femei) le-ar fi putut avea asupra alegerilor'', a declarat Michael Cohen, în primele sale declaraţii de când a fost condamnat miercuri la trei ani de închisoare.

Donald Trump a declarat joi că nu i-a cerut niciodată fostului său avocat să încalce legea, afirmaţii pe care Michael Cohen le-a dezminţit pe Twitter după condamnarea sa.

''Nu cred că cineva poate să creadă asta'', i-a spus Michael Cohen lui George Stephanopoulos în emisiunea ''Good Morning America''.

ABC a difuzat fragmente din interviu înainte de difuzarea sa integrală.

''În primul rând, nimic din ceea ce se făcea în cadrul 'Organizaţiei Trump' nu putea să aibă loc fără consimţământul lui Trump. El mi-a ordonat să fac aceste plăţi, el mi-a ordonat să fiu implicat în aceste afaceri'', a mai spus fostul om de încredere al lui Donald Trump.

Cohen, în vârstă de 52 de ani, care i-a fost timp de 10 ani avocat loial actualului şef al statului, a fost condamnat la închisoare pentru rolul său în efectuarea unor plăţi ilegale către două femei în schimbul tăcerii acestora în legătură cu presupuse relaţii cu Trump, înainte de alegerile din 2016, şi pentru declaraţii false în Congresul american privind planurile de construire a unui hotel Trump la Moscova.

Un judecător federal din Manhattan, New York, l-a condamnat pe Cohen la 36 de luni de închisoare pentru plăţile ilegale către cele două femei, instanţa considerând că aceste plăţi au încălcat legea privind finanţarea campaniilor electorale pentru că ar fi influenţat alegerile, şi la două luni de închisoare pentru declaraţiile false din Congres. Cele două sentinţe se vor executa simultan. El va fi încarcerat abia pe 6 martie, a anunţat judecătorul federal. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

2 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

3 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

4 Să nu întrebați cine este prostul din poza asta...

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN