Trump a solicitat asistenţa premierului australian şi a altor oficiali străini în investigaţia privind ancheta Mueller (media)

Preşedintele american Donald Trump i-a cerut premierului australian Scott Morrison să adune informaţii pentru ancheta lansată mai devreme în acest an de Ministerul Justiţiei, despre care liderul de la Casa Albă crede că va discredita ancheta efectuată de procurorul special Robert Mueller privind o interferenţă rusă în alegerile prezidenţiale din 2016, relatează marţi dpa şi Reuters.

Potrivit cotidianului New York Times, care citează doi oficiali americani informaţi în legătură cu apelul respectiv, Trump a vorbit săptămânile trecute la telefon cu Morrison pentru a solicita asistenţa Australiei în această "anchetă asupra anchetei".

Casa Albă a restricţionat accesul la această conversaţie, a menţionat unul dintre oficiali.

New York Times mai precizează că ministrul justiţiei, William Barr, i-a solicitat preşedintelui Trump să discute cu liderul australian.

Informaţia în acest sens a apărut luni în mai multe media americane, între care Washington Post, a consemnat portalul Vox, care mai notează că potrivit acestora ministrul american al justiţiei a îndemnat personal mai multe guverne străine să coopereze cu ancheta privind "originile anchetei cu privire la Rusia", cu care a fost însărcinat în mai a.c. procurorul John Durham.

Cele patru ţări evocate în relatările din media ca fiind avute în vedere de Durham sunt Australia, Marea Britanie, Italia şi Ucraina, Washington Post notând că Bar s-a întâlnit cu oficiali străini din sfera informaţiilor pentru a încerca să obţină sprijinul lor în această investigaţie. Ziarul aminteşte astfel de o vizită a lui William Barr de săptămâna trecută în Italia. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor