Trump a solicitat asistenţa premierului australian şi a altor oficiali străini în investigaţia privind ancheta Mueller (media)

Trump a solicitat asistenţa premierului australian şi a altor oficiali străini în investigaţia privind ancheta Mueller (media)

Preşedintele american Donald Trump i-a cerut premierului australian Scott Morrison să adune informaţii pentru ancheta lansată mai devreme în acest an de Ministerul Justiţiei, despre care liderul de la Casa Albă crede că va discredita ancheta efectuată de procurorul special Robert Mueller privind o interferenţă rusă în alegerile prezidenţiale din 2016, relatează marţi dpa şi Reuters.

Potrivit cotidianului New York Times, care citează doi oficiali americani informaţi în legătură cu apelul respectiv, Trump a vorbit săptămânile trecute la telefon cu Morrison pentru a solicita asistenţa Australiei în această "anchetă asupra anchetei".

Casa Albă a restricţionat accesul la această conversaţie, a menţionat unul dintre oficiali.

New York Times mai precizează că ministrul justiţiei, William Barr, i-a solicitat preşedintelui Trump să discute cu liderul australian.

Informaţia în acest sens a apărut luni în mai multe media americane, între care Washington Post, a consemnat portalul Vox, care mai notează că potrivit acestora ministrul american al justiţiei a îndemnat personal mai multe guverne străine să coopereze cu ancheta privind "originile anchetei cu privire la Rusia", cu care a fost însărcinat în mai a.c. procurorul John Durham.

Cele patru ţări evocate în relatările din media ca fiind avute în vedere de Durham sunt Australia, Marea Britanie, Italia şi Ucraina, Washington Post notând că Bar s-a întâlnit cu oficiali străini din sfera informaţiilor pentru a încerca să obţină sprijinul lor în această investigaţie. Ziarul aminteşte astfel de o vizită a lui William Barr de săptămâna trecută în Italia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

2 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

3 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

4 Rusia decide în locul lor? / Pe 16 noiembrie, Austria a semnat la București declarația statelor membre cu privire la oportunitatea extinderii spațiului …

5 VIDEO Rareș Bogdan / Cancelarul Nehammer a amintit că Austria a fost imperiu. M-a șocat