Trump afirmă că a avertizat Rusia împotriva oricărei ingerinţe, Lavrov dezminte

Trump afirmă că a avertizat Rusia împotriva oricărei ingerinţe, Lavrov dezminte

Ingerinţa rusă în alegerile americane reprezintă în continuare un obstacol în calea apropierii dintre Washington şi Moscova, dorită de Donald Trump: Casa Albă a afirmat marţi că preşedintele american a lansat un avertismentul ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, care imediat a dezminţit, comentează AFP.

Preşedintele Trump, care l-a primit pe şeful diplomaţiei ruse, "a avertizat în legătură cu orice tentativă de ingerinţă din partea Rusiei în alegerile americane", a declarat executivul de la Washington.

Luarea de poziţie capătă o importanţă deosebită dacă sunt avute în vedere ezitările din trecut ale miliardarului republican în legătură cu această problemă arzătoare, în pofida consensului oficial al serviciilor americane de informaţii care au concluzionat o ingerinţă a Moscovei în prezidenţialele din 2016, pe care le-a câştigat.

Serghei Lavrov a negat însă că a primit direct acest avertisment de la fostul om de afaceri newyorkez.

"În fond, nici nu am vorbit despre alegeri", a spus el într-o conferinţă de presă la ambasada Rusiei la Washington. Cu toate acestea, imediat el a părut să sugereze că a discutat cu Donald Trump despre avertismentul formulat mai devreme de şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo.

Secretarul de stat american l-a avertizat marţi pe omologul său rus în legătură cu orice ingerinţă în alegerile ce vor avea loc în SUA în 2020.

'În problema ingerinţelor în afacerile noastre interne, am fost clar: este inacceptabil', a declarat Pompeo, în conferinţa de presă comună cu Lavrov.

'Am formulat clar aşteptările noastre de la Rusia: dacă Rusia sau orice alt actor extern ar lua măsuri pentru a ne sabota procesele democratice, vom riposta', a subliniat secretarul de stat.

Serghei Lavrov a respins încă o dată aceste acuzaţii ca fiind "fără fundament" sau "dovezi".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro