Trump cere Curţii Supreme să blocheze transferul de documente către o comisie privind asaltul asupra Capitoliului

Trump cere Curţii Supreme să blocheze transferul de documente către o comisie privind asaltul asupra Capitoliului

Fostul preşedinte american Donald Trump a cerut joi Curţii Supreme să blocheze transferul de documente către o comisie parlamentară însărcinată să facă lumină asupra rolului său în asaltul din 6 ianuarie al unor susţinători ai săi împotriva Capitoliului, relatează AFP.

Avocaţii miliardarului republican au cerut celei mai înalte instanţe din Statele Unite să anuleze o decizie luată la începutul lunii decembrie de către o curte de apel federală, care a respins încercarea sa de a păstra confidenţialitatea arhivelor Casei Albe.

Această curte de apel a deschis calea la 9 decembrie pentru transferul a sute de pagini de documente către comisia parlamentară care investighează atacul asupra Congresului SUA. Cu toate acestea, a fost acordat un termen de 14 zile pentru a face recurs la Curtea Supremă, ceea ce, prin urmare, fostul preşedinte a făcut in extremis.

Donald Trump, care rămâne central în tabăra sa şi nu exclude să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024, vrea să menţină secrete aceste arhive, ce includ printre altele şi liste cu persoanele care l-au vizitat sau l-au contactat pe 6 ianuarie.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”