Trump consideră că raportul inspectorului general indică o conspiraţie politică

Trump consideră că raportul inspectorului general indică o conspiraţie politică

Preşedintele Donald Trump a afirmat că raportul inspectorului general al Departamentului american al Justiţiei privind ancheta FBI indică o conspiraţie politică la adresa lui, contrazicând constatarea raportului, relatează dpa.

''Aceasta a fost o tentativă de răsturnare şi multe persoane au intrat în aceasta şi au fost prinse'', a spus Trump. În opinia lui, FBI a ''fabricat dovezi'' şi ''a minţit în instanţe''.

Inspectorul general al Departamentului american al Justiţiei, Michael Horowitz, a stabilit, într-un raport care urmează să fie făcut public luni, că ancheta FBI asupra consilierilor lui Donald Trump din timpul campaniei prezidenţiale din 2016 a fost declanşată pe baze legale şi autorizate adecvat, a declarat pentru Reuters o sursă din Congres familiarizată cu conţinutul raportului.

Organismul de supervizare al Departamentului Justiţiei a stabilit că preferinţele politice ale angajaţilor FBI nu au influenţat decizia agenţiei de a declanşa investigaţia, o anchetă care a dus în cele din urmă la examinarea de către procurorul special Robert Mueller a unei posibile ingerinţe ruse în ultimele alegeri prezidenţiale din SUA.

Raportul inspectorului general Michael Horowitz menţionează că a descoperit numeroase erori, dar nu şi partizanat politic în demersul FBI, iar textul ar putea furniza muniţie atât susţinătorilor lui Trump, cât şi criticilor săi, notează Reuters.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro