Trump doreşte să vorbească cu procurorul special Mueller în cadrul anchetei referitoare la Rusia (avocat)

Trump doreşte să vorbească cu procurorul special Mueller în cadrul anchetei referitoare la Rusia (avocat)

Preşedintele american Donald Trump doreşte să vorbească cu procurorul special Robert Mueller, care anchetează o eventuală complicitate între echipa de campanie a candidatului republican şi Moscova în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, a declarat joi avocatul preşedintelui american, Ty Cob, relatează AFP.

Donald Trump 'doreşte să ofere toate răspunsurile posibile la întrebările pe care procurorul special i le-ar putea pune', a afirmat Ty Cob într-un interviu acordat televiziunii CBS difuzat joi.

Mueller, fostul şef al FBI din 2001 până în 2013, a pus sub acuzare recent mai mulţi apropiaţi ai lui Donald Trump, între care şi generalul Michael Flynn, fost consilier prezidenţial pentru securitatea naţională. Acesta din urmă a pledat vinovat pentru că a minţit FBI şi a acceptat să coopereze cu justiţia.

Donald Trump, care a contestat mereu chiar şi cea mai mică 'complicitate' între echipa sa şi Moscova, denunţă cu regularitate o 'vânătoare de vrăjitoare' declanşată împotriva sa.

Dincolo de eventuala complicitate cu Moscova, Robert Mueller încearcă, de asemenea, să determine dacă preşedintele american se face vinovat de obstrucţionarea justiţiei. Investigaţiile se concentrează în special asupra condiţiilor în care el l-a demis pe directorul FBI, James Comey, în luna mai anul trecut.

Potrivit lui Comey, care a depus mărturie în faţa Senatului, preşedintele i-ar fi cerut personal, în timpul unei întâlniri în Biroul Oval, să închidă ancheta cu privire la generalul Michael Flynn.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?