Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Trump îi acuză pe unii dintre prinții, miniștrii și oamenii de afaceri arestați în Arabia Saudită că au ''muls'' țara

Președintele american Donald Trump i-a acuzat pe unii dintre zecii de prinți, miniștri și oameni de afaceri arestați pentru corupție în Arabia Saudită că au ''muls'' țara, oferind astfel un sprijin semnificativ regelui Salman și prințului moștenitor Mohammed ben Salman după această campanie fără precedent, relatează AFP și Reuters.

"Am încredere deplină în regele Salman și în prințul moștenitor al Arabiei Saudite. Ei știu exact ce fac", a scris Trump pe Twitter.

"Unii dintre cei pe care ei îi tratează dur își 'mulg' țara de mulți ani!", a adăugat liderul de la Casa Albă, care se află în prezent într-un lung turneu în Asia, marți ajungând în Coreea de Sud.

Prinți, printre care și celebrul miliardar Al-Walid ben Talal, miniștri, dar și oameni de afaceri au fost reținuți sâmbătă într-o operațiune după crearea unei noi comisii anti-corupție prezidată de puternicul prinț moștenitor Mohammed ben Salman.

Ei vor fi judecați de un tribunal, a precizat luni procurorul general.

Această campanie survine într-un moment în care prințul moștenitor Mohammed ben Salman, în vârstă de 32 de ani, încearcă să își consolideze puterea și să introducă reforme economice și sociale inedite pentru regatul ultraconservator.

Arabia Saudită este un aliat tradițional al Statelor Unite. Donald Trump a reafirmat aceste legături alegând să meargă la Riad în prima sa vizită în străinătate ca președinte, în mai.

Conform Casei Albe, președintele american a avut sâmbătă o discuție la telefon cu regele Salman. În cadrul convorbirii, el a salutat ''declarațiile publice recente'' ale regelui și ale prințului moștenitor "privind necesitatea de a avea o regiune moderată, pașnică și tolerantă".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

2 Informație. Frații Mazăre sunt foc pe Dragnea! „Radu nu va tăcea, îi va plăti cu sec!”

3 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

4 SCANDAL Cine de la vârful MAI a furnizat Antenei 3 date secrete despre aducerea lui Mazăre? Nu se sesizează ni…

5 Augustin Zegrean aruncă BOMBA despre noua amânare a CCR pe SPEȚA Dragnea: Se fac jocuri! De regulă, astfel de …

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante