Trump intenționează să-l numească pe soțul consilierei sale Kellyanne Conway într-un post judiciar cheie

Președintele SUA, Donald Trump, intenționează să-l numească pe avocatul George Conway, soțul uneia dintre cele mai apropiate consiliere ale sale, Kellyanne Conway, la conducerea diviziei civile a Ministerului Justiției din SUA, au informat duminică mai multe publicații americane, citate de EFE.

Alegerea lui George Conway, dezvăluită de The Wall Street Journal, a fost confirmată de surse anonime familiarizate cu decizia lui Trump pentru alte mass media, precum The New York Times sau posturile ABC și CNN.

În vârstă de 53 de ani și partener în cabinetul de avocați Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, George Conway este soțul lui Kellyanne Conway, consilieră prezidențială a lui Trump și unul dintre membrii cei mai apropiați ai cercului său de la Casa Albă.

Dacă nominalizarea sa va fi confirmată, care trebuie apoi validată de către Senatul SUA, George Conway va conduce un departament crucial din Ministerul Justiției care numără 1.000 de avocați în slujba guvernului. În plus, în fruntea diviziei civile a Departamentului Justiției, Conway va avea sarcina de a apăra în tribunale polemicul ordin executiv antiimigrație revizuit al lui Trump împotriva tuturor refugiaților și cetățenilor din șase țări preponderent musulmane, care a fost din nou blocat în această săptămână de doi judecători federali.

Alte provocări cu care s-ar putea confrunta Conway ar putea veni din potențialele conflicte de interese între administrație și imperiul de afaceri al lui Trump.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Ghizdeanu i-a livrat pe Dragnea, Vâlcov și Dăncilă! Dosarul va fi declinat la DNA!

2 ULTIMA ORĂ / Document / Statele Unite își avertizează cetățenii că virusul ucigaș a explodat în alte 6 țări din As…

3 Zăngănit de cătușe către PSD! Voi ați citit discursul ambasadorului SUA de joi? Ați văzut postarea de pe Faceb…

4 Foarte corect articolul scris de Ioana Ene Dogioiu despre numirile în fruntea marilor parchete

5 Le Point / Armata americană debarcă în masă în Europa

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb