Trump intenționează să-l numească pe soțul consilierei sale Kellyanne Conway într-un post judiciar cheie

Trump intenționează să-l numească pe soțul consilierei sale Kellyanne Conway într-un post judiciar cheie

Președintele SUA, Donald Trump, intenționează să-l numească pe avocatul George Conway, soțul uneia dintre cele mai apropiate consiliere ale sale, Kellyanne Conway, la conducerea diviziei civile a Ministerului Justiției din SUA, au informat duminică mai multe publicații americane, citate de EFE.

Alegerea lui George Conway, dezvăluită de The Wall Street Journal, a fost confirmată de surse anonime familiarizate cu decizia lui Trump pentru alte mass media, precum The New York Times sau posturile ABC și CNN.

În vârstă de 53 de ani și partener în cabinetul de avocați Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, George Conway este soțul lui Kellyanne Conway, consilieră prezidențială a lui Trump și unul dintre membrii cei mai apropiați ai cercului său de la Casa Albă.

Dacă nominalizarea sa va fi confirmată, care trebuie apoi validată de către Senatul SUA, George Conway va conduce un departament crucial din Ministerul Justiției care numără 1.000 de avocați în slujba guvernului. În plus, în fruntea diviziei civile a Departamentului Justiției, Conway va avea sarcina de a apăra în tribunale polemicul ordin executiv antiimigrație revizuit al lui Trump împotriva tuturor refugiaților și cetățenilor din șase țări preponderent musulmane, care a fost din nou blocat în această săptămână de doi judecători federali.

Alte provocări cu care s-ar putea confrunta Conway ar putea veni din potențialele conflicte de interese între administrație și imperiul de afaceri al lui Trump.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Liderul unui temut clan de lângă București, asasinat în SUA. A fost executat de mafia românească pentru 200.00…

3 Palatul Regal şi Cazinoul din Mamaia, pierdute definitiv printr-o sentinţă revoltătoare care-i uşurează viaţa …

4 Balamuc la vârful Poliției Române? / Gavriș fusese numit vineri seară, chiar în timp ce era la Hanul lui Manuc, …

5 Liberalizarea pieței energiei / Care este diferența între prețul din serviciul universal și cea mai mică ofert…