Trump intenționează să-l numească pe soțul consilierei sale Kellyanne Conway într-un post judiciar cheie

Președintele SUA, Donald Trump, intenționează să-l numească pe avocatul George Conway, soțul uneia dintre cele mai apropiate consiliere ale sale, Kellyanne Conway, la conducerea diviziei civile a Ministerului Justiției din SUA, au informat duminică mai multe publicații americane, citate de EFE.

Alegerea lui George Conway, dezvăluită de The Wall Street Journal, a fost confirmată de surse anonime familiarizate cu decizia lui Trump pentru alte mass media, precum The New York Times sau posturile ABC și CNN.

În vârstă de 53 de ani și partener în cabinetul de avocați Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, George Conway este soțul lui Kellyanne Conway, consilieră prezidențială a lui Trump și unul dintre membrii cei mai apropiați ai cercului său de la Casa Albă.

Dacă nominalizarea sa va fi confirmată, care trebuie apoi validată de către Senatul SUA, George Conway va conduce un departament crucial din Ministerul Justiției care numără 1.000 de avocați în slujba guvernului. În plus, în fruntea diviziei civile a Departamentului Justiției, Conway va avea sarcina de a apăra în tribunale polemicul ordin executiv antiimigrație revizuit al lui Trump împotriva tuturor refugiaților și cetățenilor din șase țări preponderent musulmane, care a fost din nou blocat în această săptămână de doi judecători federali.

Alte provocări cu care s-ar putea confrunta Conway ar putea veni din potențialele conflicte de interese între administrație și imperiul de afaceri al lui Trump.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi...

2 Ghiciți voi care dintre ăștia este președintele PSD al CJ Olt...

3 Măsuri dure anunţate de milionarul Romeo Dunca după preluarea şefiei Consiliului Judeţean Caraş-Severin

4 Poveste incredibilă! Mai mulți papagali care s-au învățat reciproc să înjure și să râdă la propriile obscenită…

5 Așa a ajuns PSD la 30%! / DOCUMENT Un candidat USR PLUS din județul Olt publică un proces verbal care arată că, …