Trump l-a numit în postul de consilier pentru securitate naţională pe negociatorul său pentru eliberarea de ostatici

Trump l-a numit în postul de consilier pentru securitate naţională pe negociatorul său pentru eliberarea de ostatici

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că îl va numi pe negociatorul său pentru eliberarea de ostatici, Robert O'Brien, în postul strategic de consilier pentru securitate naţională de la Casa Albă, după demiterea lui John Bolton, relatează AFP şi Reuters.

"Sunt bucuros să anunţ că îl voi numi pe Robert O'Brien, care în cadrul Departamentului de Stat a obţinut numeroase succes în calitate de trimis special al preşedintelui pentru eliberarea de ostatici, în postul de consilier pentru securitate naţională", a scris Trump pe contul său de Twitter.

"Am lucrat mult şi din plin cu Robert. Va face o treabă bună!", a adăugat preşedintele american.



O'Brien are o lungă experienţă în cercurile de politică externă republicane.

Trump a anunţat la 10 septembrie eliberarea din funcţie a consilierului său pentru securitate naţională, John Bolton, invocând ''puternice dezacorduri'' faţă de ''multe dintre sugestiile sale'', dar Bolton a sugerat că şi-a oferit singur demisia.

Bolton, cunoscut drept un 'hawk'' ("şoim" - termen care îi desemnează pe adepţii unei linii dure în politica externă americană - n.red.), a fost al treilea consilier pentru securitate naţională al lui Trump şi s-a remarcat prin presiunile exercitate asupra preşedintelui de a fi mai ferm în chestiuni precum abordarea faţă de Coreea de Nord.

El a preluat acest post în aprilie 2018, înlocuindu-l pe H.R. McMaster. Bolton a avut divergenţe şi cu secretarul de stat Mike Pompeo, considerat a fi printre politicienii cei mai loiali lui Trump.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”