Trump nu are 'nicio problemă' cu publicarea completă a raportului Mueller (Casa Albă)

Preşedintele american Donald Trump nu are ''nicio problemă'' cu publicarea integrală a raportului Mueller privind ancheta rusă, a declarat luni Casa Albă, relatează AFP.

''Cred că preşedintele nu are nicio problemă cu aceasta. El este mai mult decât mulţumit că tot ce are legătură cu această problemă este făcut public, deoarece ştie exact ce s-a întâmplat şi ce nu s-a întâmplat şi, sincer, toată America ştie acum aceasta'', a declarat pentru NBC purtătorul de cuvânt al executivului, Sarah Sanders.

Ministrul american al Justiţiei, Bill Barr, a emis duminică un rezumat de patru pagini al raportului procurorului special Robert Mueller, care respinge orice legătură între campania pentru alegerile din SUA din 2016 şi Rusia. Dar raportul în întregime rămâne confidenţial.

Concluziile anchetei desfăşurate timp de aproape doi ani de echipa procurorului special Robert Mueller, descrisă în mod repetat de preşedintele Trump ca o "vânătoare de vrăjitoare", constată absenţa unor elemente care să dovedească existenţa unei înţelegeri sau a unei coordonări între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova în scrutinul prezidenţial din 2016, au transmis duminică agenţiile de presă internaţionale.

Principalele rezultate ale investigaţiei sunt cuprinse într-o scrisoare de patru pagini adresată duminică Congresului de Procurorul general William Barr, care a primit vineri raportul.AGERPRES/( AS - autor:Violeta Gheorghe, editor: Mariana Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …