Trump: 'Nu sunt mai presus de lege'

Trump: 'Nu sunt mai presus de lege'

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat, vineri, că el ''nu este mai presus de lege'' şi a reafirmat că are ''dreptul absolut'' de a-şi acorda graţierea prezidenţială în ancheta privind o posibilă complicitate între Rusia şi echipa sa din campania prezidenţială din 2016, relatează AFP.

"Nu sunt deasupra legii. Vreau ca nimeni să nu fie mai presus de lege'', a declarat el presei înainte de a pleca în Canada unde va participa la summitul G7 în Quebec. "Da, am dreptul absolut de a mă ierta. Dar nu o voi face pentru că nu am făcut nimic rău", a adăugat el.

''Nu a existat nicio înţelegere secretă, nici un obstacol, este o ficţiune creată din multe piese şi o vânătoare de vrăjitoare'', a spus preşedintele american.

Trump a provocat un scandal după ce a afirmat că are ''dreptul absolut'' de a-şi acorda graţiere prezidenţială, într-un mesaj difuzat luni pe Twitter, referindu-se la ancheta privind posibile înţelegeri între echipa sa de campanie şi Moscova în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2016 precum şi o eventuală "obstrucţionare a justiţiei" din partea sa.

Preşedintele SUA a intensificat în ultimele luni criticile la adresa acestei anchete efectuate de către procurorul special Robert Mueller, un fost şef FBI respectat atât de republicani cât şi de democraţi.

Problema îi împarte pe experţi în tabere diferite, în timp ce mulţi politicieni, democraţi precum şi republicani, au avertizat împotriva consecinţelor politice ale unei astfel de decizii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...