Trump nu va certifica acordul nuclear cu Iranul, dar nici nu îl va revoca, anunță Tillerson

Trump nu va certifica acordul nuclear cu Iranul, dar nici nu îl va revoca, anunță Tillerson

Președintele SUA, Donald Trump, va anunța vineri că nu certifică respectarea de către Iran a acordului privind programul nuclear, convenit în anul 2015 între Teheran și marile puteri, dar nu va revoca acest acord, a anunțat secretarul american de stat, Rex Tillerson, citat de agențiile internaționale de presă.

În schimb, liderul de la Casa Albă va cere Congresului să înăsprească legislația privind Iranul, fără să fie însă reintroduse sancțiunile împotriva acestei țări, întrucât o revenire la sancțiuni ar implica de facto părăsirea acordului, a mai precizat Tillerson.

O lege îl obligă pe președintele american să notifice Congresul, la fiecare 90 de zile, dacă Iranul își respectă angajamentele și dacă ridicarea sancțiunilor este în interesul național al Statelor Unite. Conform legii, dacă acordul nu este certificat, congresmenii au la dispoziție 60 de zile pentru a decide dacă reintroduc sancțiunile.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro