Trump, optimist în privinţa unui acord comercial cu China

Trump, optimist în privinţa unui acord comercial cu China

Preşedintele american Donald Trump a părut luni optimist cu privire la perspectivele încheierii unui acord comercial cu China, afirmând că părţile discută în continuare şi că negocieri propriu-zise vor începe 'în foarte scurt timp', transmit dpa şi Reuters.

'Ei vorbesc serios', a declarat Trump, menţionând că au existat două discuţii în cursul nopţii iniţiate de partea chineză, în care aceasta a indicat că doreşte să revină la masa negocierilor.

'Vom începe să discutăm foarte serios', a afirmat el, în marja summitului G7 de la Biarritz.

'Cred că vom avea o înţelegere pentru că acum negociem în termeni corecţi', le-a declarat Trump reporterilor. 'Aceasta este prima dată când îi văd că vor cu adevărat să facem o înţelegere. Şi acesta este într-adevăr un pas pozitiv', a spus preşedintele american.

El a adăugat obişnuitul său avertisment că 'poate nu o să se realizeze', numindu-l însă pe omologul chinez Xi Jinping un 'mare lider'.

Un război comercial tot mai intens între cele mai mari două economii mondiale a escaladat vineri, prin impunerea de noi taxe vama reciproce. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria