Trump sărbătorește primele 100 de zile "foarte productive" și anunță noi "bătălii"

Trump sărbătorește primele 100 de zile "foarte productive" și anunță noi "bătălii"

Președintele american, Donald Trump, a sărbătorit sâmbătă primele 100 de zile ale mandatului, în prezența partizanilor săi, lăudându-se cu un bilanț provizoriu "foarte productiv" și anunțând "mari, mari bătălii pe viitor", relatează AFP și dpa.

 

"Primele 100 de zile ale mele au fost foarte palpitante și foarte productive", a declarat Donald Trump în cursul unei reuniuni publice în Pennsylvania, unul din statele care i-au permis victoria la 8 noiembrie 2016, și "vom câștiga fiecare mare, mare bătălie pe viitor", a adăugat el.

"Am fost în acțiune în aceste 100 de zile", a mai spus el, în pofida numeroaselor răsturnări de situație cu care s-a confruntat, dintre care cele mai flagrante rămân eșecul în privința asigurărilor de sănătate și suspendarea de către justiție a decretului său antiimigrație.

În cursul acestui miting din orașul Harrisburg, capitala statului Pennsylvania, pancarte agitate de spectatori afișau contrariul: "Promisiuni făcute. Promisiuni ținute". Mulțimea a scandat "SUA, SUA" ori l-a aplaudat frenetic pe Trump, regăsind atmosfera campaniei electorale din 2016.

Președintele american a profitat de o bună parte a discursului său pentru a critica aspru mass-media, uneori chiar numindu-le: "CNN și MSBNC sunt 'fake news'", potrivit dpa.

El s-a arătat încântat să se afle în această sâmbătă seară în Pennsylvania, "la peste 150 de kilometri de mlaștina de la Washington" unde în același moment se desfășura Balul Asociației corespondenților la Casa Albă.

O întâlnire tradițională pentru președinții americani pe care Donald Trump a decis să o boicoteze, estimându-se "maltratat" de presă.

La acest dineu, "foarte, foarte plictisitor", participă "un mare număr de actori de la Hollywood", a declarat Donald Trump care i-a incitat pe cei prezenți să huiduie organismele de presă prezente la balul din capitala țării.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Justiția din Ro a deraiat total? O nouă achitare cu cântec la Curtea Supremă

2 „A venit vremea ca Europa să intre în panică”

3 VIDEO Rareș Bogdan / Mi-e plin telefonul de mesaje. Mă întreabă toți ce e cu ea

4 Răsturnare de situație! Bianca Drăgușanu: „Am fost strict imaginea acestei societăți. Nu am avut nicio implicare în desfășurarea activității acesteia”

5 „Banca ciudaților” din Parlamentul European...