Trump se plânge că "ştirile false au luat-o razna" după summitul cu Putin

Trump se plânge că "ştirile false au luat-o razna" după summitul cu Putin

Preşedintele american Donald Trump s-a confruntat cu un val de critici când s-a întors acasă de la întâlnirea cu Vladimir Putin, chiar şi din partea parlamentarilor republicani, iar marţi a pus asta pe seama a ceea ce el consideră o presă antagonistă, relatează DPA.

Trump a postat pe Twitter că întâlnirea sa de luni, în care nu a replicat la negarea de către Putin a amestecului rus în alegerile americane, a fost "chiar mai bună" decât summitul NATO de săptămâna trecută, unde i-a antagonizat pe aliaţii SUA.

"Din nefericire, nu se transmite acest lucru, ştirile false au luat-o razna!", a scris el pe reţeaua de socializare.
Liderul american a fost marţi gazda unor membri ai Congresului, dar Casa Alba nu a divulgat amănunte privind agenda. Întâlnirea de la ora 18.00 GMT a fost singura pe ziua de marţi pentru Trump, care a aterizat luni seară la Washington după summitul de la Helsinki.


Foto: (c) MICHAEL REYNOLDS / EPA


Conferinţa de presă comună de la finalul întâlnirii a provocat furie în Congres, după ce Trump a subminat concluziile agenţiilor de informaţii americane şi a spus că "ambele ţări" sunt de vină pentru relaţiile proaste dintre Washington şi Moscova.

Trump nu l-a contrazis pe Putin după ce acesta a negat public amestecul rus în alegerile prezidenţiale din 2016, atrăgându-şi critici atât din partea democraţilor din opoziţiei, cât şi, fapt neobişnuit, chiar din partea republicanilor din Congres.

Preşedintele SUA a mai postat şi despre "o întâlnire grozavă cu NATO" săptămâna trecută.

"Au plătit cu 33 de miliarde de dolari în plus şi vor plăti sute de miliarde de dolari în plus pe viitor, numai datorită mie. NATO a fost slab, dar acum este din nou puternic (din păcate pentru Rusia). Media spune doar că am fost nepoliticos cu lideri, nu menţionează niciodată banii!", a scris el.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 Două zodii de care trebuie să fugi cât poți. Cine sunt vampirii energetici care își epuizează semenii

4 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

5 Cine este judecătorul care și-a injectat benzină în venă și ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București