Trump semnează ordinul executiv privind acordarea vizelor în sectoarele tehnologice

Trump semnează ordinul executiv privind acordarea vizelor în sectoarele tehnologice

Președintele american Donald Trump a semnat marți un ordin executiv care urmărește reformarea sistemului de atribuire a vizelor pentru lucrătorii calificați din sectoarele tehnologice, dar marja sa de manevră rămâne limitată în absența unei reforme legislative de amploare, comentează France Presse.

"Împreună vom face tot ce ne stă în putere ca cele mai multe produse să fie ștampilate cu aceste cuvinte miraculoase: Made in the USA", a lansat el la Kenosha, în statul Wisconsin.

Ca și în cazul celei mai mari părți a decretelor semnate până în prezent de președintele republican, și acesta vizează mai degrabă să lanseze un apel la propuneri din partea diferitelor ministere decât schimbări concrete în viața economică a țării, scrie AFP.

Donald Trump vrea să lupte împotriva "fraudei și abuzurilor" în atribuirea celebrelor vize de tipul H-1B, preferate de societățile specializate în noile tehnologii, dar și să schițeze o reformă a acestora. Permisele de muncă respective (cu durată determinată), destinate oamenilor de știință, inginerilor și programatorilor informatici, constituie în special o cale de acces pentru mulți specialiști indieni atrași de Silicon Valley. Statele Unite eliberează circa 85.000 de astfel de vize anual.

Casa Albă estimează că acest program a fost nefast pentru lucrătorii americani în măsura în măsura în care el a antrenat, potrivit propriei afirmații, sosirea unui val de lucrători relativ puțin calificați.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?