Trump: Serviciile secrete americane 'nu au considerat credibilă' informaţia despre primele ruseşti plătite talibanilor

Trump: Serviciile secrete americane 'nu au considerat credibilă' informaţia despre primele ruseşti plătite talibanilor

Preşedintele american Donald Trump a explicat că nu a fost 'informat' cu privire la presupusele prime plătite de Moscova insurgenţilor talibani pentru a ucide soldaţi occidentali în Afganistan pentru că serviciile secrete au considerat că această informaţie 'nu este credibilă', potrivit AFP şi Reuters.

'Serviciile tocmai mi-au comunicat că nu au găsit credibilă această informaţie şi, prin urmare, nu mi-au raportat-o nici mie, nici @VP' (vicepreşedintelui Mike Pence - n.r.), a scris Trump duminică seara într-o postare pe Twitter.

'Nimeni nu m-a informat şi nu mi-a spus nimic şi nici (vicepreşedintelui Mike) @VP Pence sau şefului de personal (al Casei Albe) @Mark Meadows despre aşa-zisele atacuri asupra trupelor noastre din Afganistan de către ruşi', a scris preşedintele pe Twitter în noaptea de duminică spre luni.

'Toată lumea dezminte aceasta şi nu au fost multe atacuri împotriva noastră', adaugă Trump, criticând încă o dată 'media mincinoase'.

Publicaţia The New York Times, urmată de Washington Post şi The Wall Street Journal, a relatat că agenţi ruşi ar fi distribuit discret bani unor combatanţi 'apropiaţi de talibani' pentru a ucide soldaţi americani şi din cadrul NATO în Afganistan.

Aceste informaţii au fost transmise preşedintelui Trump, iar Consiliul de Securitate Naţională al Casei Albe a discutat la sfârşitul lunii martie fără ca vreo reacţie să fie decisă, au adăugat ziarele menţionate, citând surse anonime din cadrul serviciilor de informaţii americane.

Rusia şi talibanii au dezminţit în bloc aceste informaţii.

Casa Albă a negat, la rândul său, că preşedintele sau vicepreşedintele ar fi fost informaţi cu privire la aceasta. Noul director al Serviciilor Naţionale de Informaţii ale SUA (DNI), John Ratcliffe, s-a limitat de asemenea să dezmintă că executivul ar fi fost la curent.

Dar aceste dezminţiri nu au pus capăt polemicii. Indiferent dacă Donald Trump 'a fost informat sau nu, administraţia sa ştia', a apreciat şefa democraţilor din Congres, Nancy Pelosi, în opinia căreia preşedintele 'îi linge cizmele' omologului său rus Vladimir Putin. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…