Trump şi Maduro au anunţat că au loc discuţii la nivel înalt între Washington şi Caracas

Trump şi Maduro au anunţat că au loc discuţii la nivel înalt între Washington şi Caracas

Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi că au loc contacte ''la nivel foarte înalt'' între Caracas şi Washington, declaraţii confirmate de preşedintele socialist al Venezuelei Nicolas Maduro, care a precizat că aceste contacte au loc de luni de zile, relatează AFP.

''Discutăm cu mai mulţi reprezentanţi ai Venezuelei. Ajutăm Venezuela cât se poate ", a declarat preşedintele american la Casa Albă.

''Nu vreau să spun ce, dar discutăm la un nivel foarte înalt'', a adăugat el, în timp ce Washingtonul, care îl susţine pe opozantul Juan Guaido, nu recunoaşte autoritatea lui Maduro şi doreşte plecarea acestuia.

''În urmă cu 15 ani, era una dintre cele mai bogate ţări. Acum este una dintre cele mai sărace ţări ", a subliniat Trump.

În cursul serii, Nicolas Maduro a confirmat declaraţiile omologului său american Donald Trump, subliniind că aceste contacte au loc ''de luni de zile''.

"Confirm că au existat contacte între înalţi oficiali ai guvernului american şi guvernul bolivarian, pe care îl conduc, cu permisiunea mea expresă", a declarat el la radio şi televiziune.

Marina americană este pregătită să facă "ceea ce este necesar" în Venezuela, a declarat luni, la Rio, şeful Comandamentului Sud al SUA, după ce preşedintele Donald Trump a spus că este gata să ia în calcul un embargo total împotriva acestei ţări.

Preşedintele Donald Trump a ameninţat la începutul lui august că va impune un embargo total împotriva Venezuelei conduse de Nicolas Maduro. Washingtonul a impus în aprilie un embargo petrolier împotriva Venezuelei pentru a spori presiunea asupra lui Maduro şi a-l constrânge să se retragă de la putere. Apoi, la începutul lui august, preşedintele Trump a ordonat îngheţarea tuturor bunurilor guvernului venezuelean în SUA şi a interzis tranzacţiile cu puterea socialistă din această ţară.

SUA, alături de alte circa 50 de ţări printre care Brazilia, au fost primele care, la începutul anului, l-au recunoscut drept preşedinte interimar pe liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...