Trump și Merkel au discutat la telefon despre Afganistan, Ucraina și alte probleme "de interes comun"

Trump și Merkel au discutat la telefon despre Afganistan, Ucraina și alte probleme "de interes comun"

Președintele SUA, Donald Trump, a discutat la telefon cu cancelarul german Angela Merkel în legătură cu situația din Afganistan și din estul Ucrainei, a anunțat joi purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, transmit Reuters și DPA.

În cadrul convorbirii care a avut loc miercuri, "cancelarul l-a informat pe președinte în special despre stadiul eforturilor de implementare a acordurilor de la Minsk și au convenit să-și continue cooperarea în acest sens", a precizat într-un comunicat Seibert, făcând referire la acordurile din februarie 2015 privind reglementarea conflictului cu separatiștii din estul Ucrainei.

Casa Albă a informat la rândul său că cei doi lideri au discutat la telefon despre probleme "de interes comun", inclusiv conflictul din estul Ucrainei și situația din Afganistan, și s-au angajat să se "coordoneze îndeaproape" pe acest subiect și în legătură cu altele.

Comunicatul de presă al Casei Albe nu precizează dacă discuția s-a referit și la presupusul atac chimic de marți din Siria, soldat potrivit ultimului bilanț cu 86 de morți. Trump a condamnat mai devreme miercuri acest atac, avertizând că acesta a "depășit multe linii" și că atitudinea sa față de președintele sirian Bashar al-Assad s-a schimbat, amintește DPA.

Donald Trump și Angela Merkel s-au întâlnit pentru prima dată la Casa Albă la 17 martie, când cancelarul german a dat asigurări că țara sa își va continua participarea militară în Afganistan, însă în numeroase probleme, inclusiv criza refugiaților și comerțul, cei doi lideri s-au plasat pe poziții diferite, mai menționează DPA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

2 LIVE Cătălin Cîrstoiu a ajuns la ședința coaliției

3 VIDEO Așa arată mârlănia care profită de slugărnicia și cumsecădenia oamenilor...

4 Ajutorul american pentru Ucraina vine prea târziu? / Rușii se apropie de încercuirea orașului Chasiv Iar

5 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024