Trump spune că a avut o 'conversaţie grozavă' cu prinţul Charles cu privire la schimbările climatice

Trump spune că a avut o 'conversaţie grozavă' cu prinţul Charles cu privire la schimbările climatice

Preşedintele american Donald Trump a dezvăluit că a avut o 'conversaţie grozavă' cu prinţul Charles pe tema schimbărilor climatice, în timpul vizitei de stat pe care o întreprinde de luni în Marea Britanie, transmite AFP.

Donald Trump, care a luat ceaiul luni cu prinţul Charles, a spus, într-un interviu difuzat miercuri dimineaţă de postul ITV, că a avut 'o conversaţie grozavă în legătură cu ceea ce voi numiţi schimbările climatice'.

Dialogul, prevăzut să dureze 15 minute, a continuat însă timp de peste o oră şi jumătate, iar prinţul Charles 'a făcut cea mai mare parte din conversaţie', a precizat Trump.

El a dat asigurări că 'l-a ascultat cu adevărat' pe prinţul de Wales şi s-a declarat impresionat de pasiunea acestuia faţă de subiect.

Moştenitorul coroanei britanice este cunoscut pentru luările sale de poziţie împotriva încălzirii climatice, în timp ce preşedintele Trump a decis să retragă Statele Unite din Acordul de la Paris, ce prevede angajamente de reducere a emisiilor de dioxid de carbon din partea ţărilor semnatare.

Întrebat dacă i-a putut da asigurări prinţului Charles că tratează cu seriozitate această problemă, Trump a răspuns: 'Cred că da'.

Preşedintele american a mai afirmat că l-a asigurat pe prinţul Charles că 'Statele Unite au unul din mediile înconjurătoare cele mai curate, după toate statisticile, şi acesta chiar se îmbunătăţeşte'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…