Trump spune că nu 'învinovățește' China că 'a profitat' de SUA: 'Aș fi făcut la fel'

Trump spune că nu 'învinovățește' China că 'a profitat' de SUA: 'Aș fi făcut la fel'

Președintele american Donald Trump susține că nu "învinovățește" China că "a profitat" de SUA, adăugând că ar fi făcut același lucru, relatează dpa.

"Nu învinovățesc China. Învinovățesc incompetența administrațiilor (americane — n.r.) trecute că au permis Chinei să profite de SUA în privința comerțului până în punctul în care SUA pierd 100 de miliarde de dolari", a scris Trump pe rețeaua de socializare Twitter.

"Cum poți să învinovățești China că a profitat de oameni care habar nu au? Aș fi făcut la fel", a spus el.

Într-un alt mesaj, Trump a scris că întâlnirile cu președintele Xi Jinping din timpul vizitei sale în China au fost "foarte productive", spunând despre liderul chinez că este "un reprezentant extrem de respectat și puternic al poporului său".

Donald Trump a ajuns vineri în Vietnam, următoarea sa oprire în turneul din Asia care cuprinde cinci țări.

El a precizat că Melania Trump a rămas în China pentru a vizită la o grădină zoologică și la Marele Zid.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

2 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

3 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…

4 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

5 VIDEO Soldații Rusiei se răscoală. Ce-a pățit un ofițer de top care i-a amenințat pe noii recruți: ”Sunteți toți carne de tun!”