Trump va impune un cod strict de conduită ce interzice angajaților Administrației sale să lucreze pentru grupurile de lobby

Președintele ales al SUA, Donald Trump, va impune un cod de conduită foarte strict prin care va interzice membrilor Administrației sale să desfășoare activități de lobby după ce vor părăsi funcția publică, a anunțat miercuri echipa sa de tranziție, transmite agenția EFE.

Măsura are ca obiectiv să-i descurajeze pe oficialii americani să valorifice experiența acumulată în cadrul Administrației pentru a colabora apoi cu grupurile de presiune, foarte numeroase la Washington. Aceste grupuri de lobby au fost de altfel unul dintre caii de bătaie ai lui Trump în campania electorală, el prezentându-le drept un element al "corupției" sistemului politic.

"Cheia pentru această Administrație va fi ca oamenii ce părăsesc guvernul să nu poată folosi această experiență pentru înavuțirea personală", a explicat purtătorul de cuvânt republican Sean Spicer.

Concret, cei vizați de această măsură nu vor putea să lucreze pentru societățile de lobby cel puțin cinci ani de la părăsirea funcției publice. În aceste condiții, există posibilitatea ca unii să nu mai fie tentați să se alăture echipei lui Trump.

Și președintele Obama a impus un cod de conduită restrictiv prin care a interzis angajaților Administrației sale să lucreze ca lobbyiști după ce au părăsit postul guvernamental. Însă interdicția nu include și activitățile de avocat, consultant sau consilier, o breșă de care mulți au profitat pentru a desfășura activități care de fapt au fost de lobby.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

2 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

3 ULTIMĂ ORĂ / CTP le zguduie capul celor două matracuci pesediste, Firea și Dăncilă.

4 Cum îl descrie Sebastian Lăzăroiu pe președintele Iohannis: Discret, taciturn, a adus, împreună cu strada, un …

5 ULTIMĂ ORĂ / Guvernul va cere schimbarea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția!

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I