Trump va impune un cod strict de conduită ce interzice angajaților Administrației sale să lucreze pentru grupurile de lobby

Președintele ales al SUA, Donald Trump, va impune un cod de conduită foarte strict prin care va interzice membrilor Administrației sale să desfășoare activități de lobby după ce vor părăsi funcția publică, a anunțat miercuri echipa sa de tranziție, transmite agenția EFE.

Măsura are ca obiectiv să-i descurajeze pe oficialii americani să valorifice experiența acumulată în cadrul Administrației pentru a colabora apoi cu grupurile de presiune, foarte numeroase la Washington. Aceste grupuri de lobby au fost de altfel unul dintre caii de bătaie ai lui Trump în campania electorală, el prezentându-le drept un element al "corupției" sistemului politic.

"Cheia pentru această Administrație va fi ca oamenii ce părăsesc guvernul să nu poată folosi această experiență pentru înavuțirea personală", a explicat purtătorul de cuvânt republican Sean Spicer.

Concret, cei vizați de această măsură nu vor putea să lucreze pentru societățile de lobby cel puțin cinci ani de la părăsirea funcției publice. În aceste condiții, există posibilitatea ca unii să nu mai fie tentați să se alăture echipei lui Trump.

Și președintele Obama a impus un cod de conduită restrictiv prin care a interzis angajaților Administrației sale să lucreze ca lobbyiști după ce au părăsit postul guvernamental. Însă interdicția nu include și activitățile de avocat, consultant sau consilier, o breșă de care mulți au profitat pentru a desfășura activități care de fapt au fost de lobby.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

3 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 PSD / ALDE, groparii României / Oficiul pentru Achiziții Centralizate, creat de Dăncilă, a luat doar hârtie înaint…

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere