Trupa de K-pop Blackpink, la bancherul organizat de Regele Charles în cinstea președintelui sud-coreean

Trupa de K-pop Blackpink, la bancherul organizat de Regele Charles în cinstea președintelui sud-coreean

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol și-a început marți vizita de stat în Marea Britanie. În cinstea oaspeților, Regele Charles a organizat un banchet la care a făcut face câteva referiri la cultura populară coreeană.

Charles al III-le a al Marii Britanii a folosit grandoarea banchetului de stat de la Palatul Buckingham pentru a face câteva referiri neașteptate la cultura populară coreeană, potrivit BBC News

În momentul în care l-a întâmpinat pe președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol, în prima zi a vizitei sale de stat, Regele Charles a menționat vedetele K-pop Blackpink și BT.

Charles a mărturisit că nu știe prea multe despre Gangnam Style

În discursul său de la banchet, regele a a lăudat „capacitatea remarcabilă a culturii sud-coreene de a captiva imaginația", dar a recunoscut că nu prea cunoștea „ceea ce s-ar putea numi Gangnam Style".

Banchetul de la Buckingham cu prilejul vizitei lui Yoon Suk Yeol. FOTO Facebook King Charles III

De cealaltă parte, președintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeo, a spus că, în tinerețe, el și prietenii săi „erau cu toții fani Beatles, Queen și Elton John".

Coreea de Sud, aliat și partener comercial

Primirea pe covorul roșu pentru delegația Coreei de Sud a fost un semn de respect față de un aliat și partener comercial din ce în ce mai important, într-o regiune cu tensiuni crescânde cu China, notează BBC.

La banchetul de stat organizat în sala de bal a Palatului Buckingham, oaspeții sud-coreeni au fost întâmpinați de rege, regină, prințul și prințesa de Wales și de prim-ministrul Rishi Sunak.

Trupa K-pop Blackpink, invitată la banchetul de stat de la Palatul Buckingham

De la bal a lipsit cel mai faimos fiu al Coreei de Sud, Son Heung-min, fotbalistul de la Spurs, însă printre invitați s-a numărat trupa de K-pop Blackpink.

Meniul, scris în franceză, a inclus ouă poșate, fazan și înghețată de mango, iar vinurile au fost dintre cele mai ales: Château Mouton-Rothschild din 1989 și Camel Valley din Cornwall.

Anterior, în cursul zilei, delegația sud-coreeană a fost primită în mod ceremonial la Horse Guards Parade, înainte ca președintele și soția sa să participe la o procesiune cu trăsuri.

Peste 1.000 de soldați au defilat, cu salve de tun, în cinstea oaspeților.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?