Trusoul nou-născutului în Finlanda, pus pe Facebook de Ambasadă, conține 64 de lucruri: Ne-ar plăcea să vedem un proiect similar și în România

Trusoul nou-născutului în Finlanda, pus pe Facebook de Ambasadă, conține 64 de lucruri: Ne-ar plăcea să vedem un proiect similar și în România

Trusoul nou-născuților conține anul acesta 64 de lucruri necesare micuților și părinților, anunță Ambasada Finlandei la București. Instituția publică pe pagina sa de Facebook o fotografie cu lucrurile din cutia oferită de guvernul finlandez noilor mame. “Ne-ar plăcea să vedem un proiect similar și în România”, scrie Ambasada Finlandei.

Versiunea de anul acesta a trusoului finlandez are, pe cutia care poate servi și ca pătuț pentru nou-născut, un design conceput de un student de la Aalto University. Finlanda a început acum 80 de ani să le acorde părinților un astfel de “maternity box”, spune instituția.

Trusoul de anul acesta conține o salteluță, protecție pentru saltea, lenjerie pentru pătuț, pături, sac de dormit, body-uri, pantaloni, ciorapi, șosete, căciulițe, costume, salopete, un costum de zăpadă pentru bebeluș, mănuși și botoși pentru iarnă, îmbrăcăminte de lână, prosop, suzetă, linguriță, bavete, o carte pentru copii, o jucărie și produse de îngrijire, precum perie pentru nou-născut, forfecuță, periuță de dinți, termometru, dar și tampoane și prezervative. 

Cum arăta până acum cutia cu trusoul pentru nou-născuți:


În anii “30, aceste trusouri erau destinate doar familiilor cu venituri reduse. Ingrijorările statului cu privire la scăderea natalității și la creșterea mortalității infantile au făcut ca acest tip de ajutor să se generalizeze (sursa și detalii).

În România, de-a lungul anilor au existat mai multe încercări de a oferi trusouri nou-născuților, prin program al statului. Cea mai recentă inițiativă aparține Guvernului Cioloș, care în 2016 anunța că a obținut fonduri europene pentru acordarea de trusouri mamelor aflate în grupuri vulnerabile. Proiectul nu este, însă, pus în practică, în prezent.

Vezi mai jos conținutul integral al trusoului finlandez de anul acesta și AICI  detalii despre fiecare produs.






Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…