Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Tudorache, prefecțiilor: Îmi va fi dificil să-mi mențin încrederea dacă veți avea implicare politică

Ministrul Internelor, Dragoș Tudorache, a atras atenția, miercuri, în videoconferința organizată cu prefecții pentru pregătirea alegerilor, asupra faptului că îi va fi greu să-și mențină încrederea în ei dacă vor avea vreo implicare politică.

''Nu am niciun motiv să mă îndoiesc de experiența și capacitatea dumneavoastră de a gestiona acest proces electoral. Cu toții aveți sprijinul meu și al conducerii MAI, însă nu veți avea nicio înțelegere din partea mea în ceea ce privește lipsa de echidistanță. Plecăm de la un capital de încredere de 100%, dar îmi va fi dificil să îmi mențin încrederea dacă veți avea vreo implicare politică. Cei care intenționați să vă asumați o poziție politică vă rog să ne spuneți asta cât mai repede, pentru a găsi un înlocuitor în județ", le-a spus Tudorache prefecților, subliniind importanța menținerii echidistanței politice, ''cu atât mai mult în această perioadă electorală'', conform unui comunicat de presă al MAI transmis AGERPRES.

Comisia Tehnică Centrală a trecut în revistă stadiul măsurilor organizatorice dispuse până în prezent, ministrul Tudorache solicitând urgentarea întocmirii caietelor de sarcini în vederea demarării procedurilor privind achiziționarea serviciilor de tipărire a buletinelor de vot, astfel încât această operațiune să se desfășoare fără întârzieri. Totodată, el le-a cerut celor implicați în organizarea alegerilor să respecte termenele prevăzute în calendarul aprobat prin hotărâre de guvern.

A fost subliniată importanța ca specificații tehnice din caietele de sarcini să conțină informații clare referitoare la condițiile de calitate care trebuie respectate de operatorii economici care vor asigura tipărirea buletinelor de vot.

Totodată, s-a solicitat Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, care pune la dispoziție hârtia pentru tipărirea buletinelor, să se asigure că aceasta este de calitate și că nu sunt diferențe între loturile care vor fi trimise în teritoriu.

Referindu-se la votul din străinătate, Tudorache a reliefat importanța rolului MAE în evaluarea necesarului de secții de votare din străinătate, având în vedere că în funcție de această analiză se stabilesc o serie de aspecte logistice și administrative, inclusiv cantitățile de materiale necesare votării.

La prima ședință a Comisiei Tehnice Centrale pentru organizarea alegerilor au fost prezenți membri din conducerea Ministerului Afacerilor Interne și reprezentanți ai tuturor instituțiilor cu atribuții în organizarea alegerilor: Serviciul de Telecomunicații Speciale, Autoritatea Electorală Permanentă, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Ministerul Sănătății, Institutul Național de Statistică, Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Agenția Națională de Presă AGERPRES, Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune și ai societăților de distribuție și furnizare a energiei electrice.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Va salva Iohannis Curtea Supremă din mâinile PSD? Moment-CHEIE în justiție!

2 Show total! Ponta o dă cu cracii-n sus pe Proastă! „Tocmai mă invitase să vin la Congresul PSD și acceptasem, …

3 De ce l-a sfidat Dăncilă pe Tăriceanu. Îl așteaptă un nou dosar? Amănunte INCENDIARE!

4 Proasta, un pic botoxată și cu rochie Coco Chanel, la Antena 3!

5 RoMAFIA / Cum a câștigat băiatul lui Dragnea procesul împotriva CEC Bank, după ce RISE Project i-a publicat extr…

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi