Tudorel Toader - întâlnire cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu

Tudorel Toader - întâlnire cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu

Liderii coaliţiei de guvernare Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu s-au întâlnit, joi, cu ministrul Tudorel Toader pentru a discuta despre textul ordonanţei de urgenţă pe tema legilor Justiţiei.

Întâlnirea are loc în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Înainte de întâlnire, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că nu va face precizări despre conţinutul ordonanţei de urgenţă, pentru că mai întâi va trimite textul la CSM.

"Nu vă spun pentru că trimit la CSM astăzi şi am declarat şi ieri că nu vreau ca membrii CSM să afle de la dvs, să vadă scris ce le dau", a afirmat Toader.

Întrebat dacă amnistia şi graţierea vor fi cuprinse în această ordonanţă sau va fi dată o altă ordonanţă pe această temă, Tudorel Toader a răspuns: "Toate întrebările sunt justificate. Vă răspund la momentul în care ies de la întrevedere".

Potrivit unor surse politice, ordonanţa de urgenţă pe tema legilor Justiţiei ar viza modificări ale legilor privind CSM şi statutul magistraţilor, urmând să fie acceptate două din cele şapte obiecţii formulate de Comisia de la Veneţia.

Conform surselor citate, La legea 317 se va modifica modalitatea de revocare a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, considerându-se că este criticabil modul prea uşor în care pot fi revocaţi aceştia, fiindcă se creează o instabilitate la nivelul CSM.

De asemenea, Legea 303 va fi modificată în privinţa pensionării magistraţilor după 20 de ani de activitate, având în vedere că se depopulează sistemul.

Sursele citate precizează că celelalte observaţii făcute de Comisia de la Veneţia, între care şi una referitoare la înfiinţarea secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor, nu pot fi acceptate. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

3 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!