Tudorel Toader afirmă că nu va avea o discuţie cu Laura Codruţa Kovesi asupra raportului prezentat

Tudorel Toader afirmă că nu va avea o discuţie cu Laura Codruţa Kovesi asupra raportului prezentat

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat vineri, pentru AGERPRES, că nu va avea o discuţie cu Laura Codruţa Kovesi asupra Raportului privind activitatea managerială de la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Întrebat dacă intenţionează să îl cheme pe procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru a purta o discuţie asupra raportului, Tudorel Toader a răspuns că nu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat joi că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, pentru ''acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept''.

''În temeiul prevederilor art. 54 alineatul 4 coroborat cu 51 alineatul 2 litera b din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA. Raportul, însoţit de propunerea de revocare a procurorului şef, va fi transmis către Secţia pentru procurori a CSM, precum şi către preşedintele României, pentru a analiza şi pentru a decide în acord cu competenţele constituţionale pe care fiecare le are", a declarat Tudorel Toader, la MJ.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a precizat vineri că va urma procedura legală şi că va răspunde punct cu punct tuturor afirmaţiilor prezentate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a propus revocarea ei din funcţie.

"Voi urma procedura legală şi mă voi prezenta, oricând este nevoie, să răspund, punct cu punct, tuturor afirmaţiilor prezentate de ministrul Justiţiei", a transmis Kovesi vineri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...