Tudorel Toader: Cele patru coduri vor fi evaluate în toamna acestui an

Tudorel Toader: Cele patru coduri vor fi evaluate în toamna acestui an

Cele patru coduri - penal, de procedură penală, civil și de procedură civilă - urmează să fie evaluate în toamna acestui an, a declarat luni ministrul Justiției, Tudorel Toader, care le-a solicitat reprezentanților sistemului judiciar să formuleze propuneri de modificare.

"Cu ocazia consultării prealabile, am primit propuneri realmente valoroase de modificare a codurilor penale, dar opinii care ies din limita obiectivului de reglementare, de punere de acord cu deciziile CCR, pe care le-am reținut și pe care le vom valorifica la momentul când vom evalua cele patru coduri — penal, procedură penală, civil, procedură civilă", a spus Toader.

El le-a cerut reprezentanților sistemului judiciar, în cadrul consultărilor publice privind proiectul de modificare a codurilor penale desfășurate luni, să vină cu propuneri.

"Între timp, CCR a mai pronunțat și alte decizii. Va pronunța și alte decizii de neconstituționalitate și după ce proiectul va fi trimis la Guvern și la Parlament, ceea ce înseamnă că această activitate de legiferare pentru cele două coduri penale, pentru codul civil și cel de procedură civilă, cealaltă legislație, va fi o activitate continuă. Avem decizii ale CCR care vor genera modificări la Codul muncii, la legislația, eu știu, Codul silvic, celelalte domenii de legiferare, pe care va trebui, în egală măsură și cu prioritate, să le punem de acord cu deciziile CCR. (...) În perspectiva unei evaluări a celor patru coduri pentru toamnă, să ne formulați propunerile dumneavoastră de revizuire, de modificare a codurilor, pentru că toți știm că sunt anumite instituții care trebuie modificate, trebuie îmbunătățite, trebuie corelate chiar între ele, corelate cu exigențele constituționale, cu cerințele Convenției Europene a Drepturilor Omului", a precizat ministrul Justiției.

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS

2 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

3 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

4 Îl mazilesc și pe Drulă? Orban, amenințări de vătaf pesedist la adresa miniștrilor care atacă premierul! / Drulă…

5 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate