Tudorel Toader: Cu siguranţă voi da răspunsul în cursul zilei de astăzi la solicitarea premierului

Tudorel Toader: Cu siguranţă voi da răspunsul în cursul zilei de astăzi la solicitarea premierului

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va răspunde marţi scrisorii care i-a fost adresată de premierul Viorica Dăncilă privind eventuale solicitări ale Comisiei Europene de informaţii privind dosare referitoare la corupţie la nivel înalt.

"Am primit scrisoarea respectivă. Cu siguranţă, voi da răspunsul în cursul zilei de astăzi. (...) Am lăsat o echipă care să verifice corect, riguros dacă există astfel de solicitări", a declarat Toader, la Palatul Parlamentului, unde a fost audiat în Comisia pentru constituţionalitate pe tema executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Ministrul a precizat că, după ce va participa la şedinţa CSAT, va transmite răspunsul premierului.

"Când revin de la Cotroceni vom avea răspunsul, îl vom verifica şi îl transmitem doamnei premier", a explicat Tudorel Toader.

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut luni, printr-o scrisoare, ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să îi comunice cu celeritate dacă în perioada 2012 - 2018 au fost transmise către MJ din partea Comisiei Europene solicitări de informaţii cu privire la descrierea situaţiei juridice şi la stabilirea următorilor paşi procedurali în cazuri de presupusă corupţie la nivel înalt, dosare aflate în curs de judecată. AGERPRES/(A, AS - autor: Daniel Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fata lui Nuțu Cămătaru...

2 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

3 Ofițeri ai Marinei americane, filmați în timp ce făceau sex cu prostituate

4 „Sunt pregătită sa fiu Crăciuniță pentru tine” / Larisa Drăgulescu o dă în porno și pe Instagram?

5 Aroganță maximă / Fugarul Dragoș Săvulescu și-a comandat copil la o mamă-surogat