Tudorel Toader: Demisia mea cu număr de înregistrare se află în București

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat vineri seara că demisia sa cu număr de înregistrare se află în București.

''Sunt în Iași. Demisia mea cu număr de înregistrare se află în București!'', a scris pe pagina sa de facebook Tudorel Toader.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat joi, pe Facebook, că și-a depus demisia din funcție.

"Exprim deplina solidaritate cu membrii Guvernului, am depus demisia mea din demnitatea de ministru al Justiției", a informat Toader.

El declara joi dimineață că este încă membru al Guvernului, subliniind că va respecta deciziile politice și juridice care vor fi luate.

"Un Guvern, indiferent în ce etapă funcționează, are două componente, se sprijină pe doi piloni: un pilon politic — sprijinul alianței majoritare și un pilon, o componentă juridică pe care o conferă Parlamentul. Eu fac parte, chiar dacă independent, încă fac parte dintr-un Guvern, un Guvern care am văzut că ieri a pierdut sprijinul politic, dar care are încă suportul juridic. Personal, cred că în momentul în care se retrage sprijinul politic pentru un Guvern în ansamblul lui se retrage implicit sprijinul politic și pentru fiecare membru al Guvernului, chiar dacă e membru de partid, al unui partid sau altul, sau dacă e independent. Sigur, voi respecta deciziile care vor fi luate pe cele două componente — politică și juridică", a declarat Toader, la Ministerul Justiției.

Întrebat dacă face parte din "tabăra" lui Sorin Grindeanu sau a lui Liviu Dragnea, Tudorel Toader a răspuns: "Eu sunt ministrul Justiției, azi, încă și îmi îndeplinesc aceste obligații. Nu fac parte din nicio tabără, nu uitați că sunt ministru independent".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze