Tudorel Toader despre modificările aduse Legilor Justiției: Nu fac evaluări de parcurs; să vedem forma finală

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat, luni, că se va pronunța asupra modificărilor aduse Legilor Justiției în comisia parlamentară specială abia după ce va fi prezentată forma finală a proiectului, precizând că nu dorește să facă evaluări de parcurs.

"Nu fac eu evaluări de parcurs. (...) Să vedem forma finală a proiectului, astfel cum iese din comisie și în momentul acela vă voi da un punct de vedere. (...) Când proiectul de lege, așa cum este el, în stadiul respectiv, pleacă din comisia specială și se duce la prima Cameră, la Camera Deputaților, nu necesită avizul Ministerului Justiției. Prin urmare, din comisie, el nu vine la Ministerul Justiției spre avizare. Pleacă din comisia specială și se duce la Camera Deputaților. Noi nu dăm un aviz final, pentru că tehnica legislativă nu prevede", a precizat ministrul, într-o declarație acordată presei, luni, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă e de acord cu modificările adoptate în comisia specială, el a replicat că la fiecare ședință este prezent un secretar din Ministerului Justiției, care exprimă un punct de vedere în raport cu fiecare aspect supus dezbaterii.

În ceea ce privește manifestațiile organizate duminică în mai multe orașe din țară, ministrul a spus că nu este "cel mai în măsură să facă o evaluare a protestelor", iar analiștii politici pot să decripteze mai bine sensul acestor acțiuni.

În altă ordine de idei, întrebat când va anunța decizia în cazul procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în baza raportului întocmit de Inspecția Judiciară, a reiterat că acest lucru se va produce până la finele anului.

"Ministrul Justiției nu dă verdicte. El propune. (...) Evaluarea pe care o fac eu, ca ministru al Justiției, pornind de la raportul pe care l-a întocmit Inspecția Judiciară, se apropie de final, v-am mai spus asta. În același timp, nu țin cont numai de concluziile și constatările raportului Inspecției Judiciare, ci voi integra în ansamblul activității. Prin urmare, spuneam că într-un termen scurt, (...) în orice caz anul acesta, și dacă vreți vrea, vă voi invita, să nu excludeți, chiar pe 31 decembrie", a precizat el.

AGERPRES/(A — autor: Irinela Vișan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

4 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

5 STENOGRAME Au început jocurile de culise pentru șefia clanului Duduianu. Cum funcționează fabrica de făcut ban…