Tudorel Toader, înlocuit în Comisia de la Veneţia. Numirea reprezentanţilor României a fost făcută ,,discret“ de către Guvern

Tudorel Toader, înlocuit în Comisia de la Veneţia. Numirea reprezentanţilor României a fost făcută ,,discret“ de către Guvern

Tudorel Toader a fost schimbat după ce mandatul i-a expirat în urmă cu o lună, fiind înlocuit de ministrul de Externe Bogdan Aurescu. Informaţia apare pe site-ul organizaţiei internaţionale, scrie Europa Liberă .

Întrebat de ce consider că nu a fost reinvestit în funcţie, Tudorel Toader a răspuns scurt: „Vă rog să-i întrebaţi pe cei competenţi”.

În prezent funcţia este ocupată de Bogdan Aurescu, ministru de Externe, iar supleant a fost propus un fost consilier personal de-al ministrului Justiţiei, Sebastian Răduleţu.

Întrebat de jurnaliştii Europa Liberă România de când ocupă funcţia în Comisia de la Veneţia, Răduleţu s-a scuzat spunând că nu are certitudinea că vorbeşte cu jurnalişti: „Nu pot să vă dau nicio informaţie. Nu am certitudinea că vorbesc la telefon cu persoana care s-a recomandat”, a spus acesta.

La întrebarea dacă a susţinut un concurs pentru acest post, fostul consilier al lui Predoiu a închis telefonul.

Noile numiri nu au fost comunicate de către Guvern, iar Executivul nu a răspuns deocamdată la întrebările presei privind criteriile de selecţie a celor doi reprezentanţi ai României în Comisia de la Veneţia.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Născut într-o rulotă pe marginea drumului, a ajuns miliardar / Povestea celui mai bogat țigan din Marea Britanie

2 VIDEO Este „viu” și nevătămat / Țeapa luată de Forțele ruse care au aruncat o grenadă într-un transportor blindat

3 VIDEO „Ca să nu-ţi ascund nimic, am vrut să mă duc să joc hochei pe gheaţă. Acum sunt la sală”

4 ULTIMA ORĂ Schimbări majore la vârful armatei ruse din Ucraina

5 Contre între Ciutacu și RO Vaccinare / „Tonomatul” a încasat-o ca Mircea Badea!