Tudorel Toader: Întreaga documentație în cazul Ghiță a fost trimisă la Ministerul Justiției din Serbia

Tudorel Toader: Întreaga documentație în cazul Ghiță a fost trimisă la Ministerul Justiției din Serbia

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că întreaga documentație pentru extrădarea fostului deputat Sebastian Ghiță a fost trimisă miercuri la Ministerul Justiției din Serbia, iar autoritățile române au aplicat o procedură prevăzută în tratatul cu această țară de prelungire a termenului de transmitere a documentelor necesare.

"Este o procedură uzuală, este un articol 16 din Tratat care prevede posibilitatea prelungirii de la 18 la 40 de zile, în ideea de a preveni posibilitatea ieșirii din termen și eliberarea celor aflați în situația respectivă. O măsură de precauție pe care am trimis-o cu mult timp în urmă, Curtea Supremă a aprobat-o. Noi am trimis întreaga documentație la Ministerul Justiției din Serbia, are 475 de pagini, a fost tradusă în timp, cu un efort foarte susținut și a fost înregistrată la Ministerul Justiției din Serbia. Din acest moment, adică de ieri, de la orele 13,30, Ministerul Justiției din România și-a îndeplinit obligațiile pe care le avea", a afirmat joi ministrul Toader.

Întrebat de jurnaliști cât ar putea dura procedura de extrădare, acesta nu a dat un răspuns.

AGERPRES/(A — autor: Karina Olteanu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”