Tudorel Toader: Nu intenţionez să demisionez de la Ministerul Justiţiei

Tudorel Toader: Nu intenţionez să demisionez de la Ministerul Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precizează într-o postare pe Facebook că nu intenţionează să demisioneze de la MJ, în contextul apariţiei în spaţiul public a unor informaţii privind solicitarea sa de a fi notar.

Reacţia ministrului vine după ce presa a relatat că acesta ar fi cerut, mai întâi, admiterea în Uniunea Notarilor Publici, fără examen, la Iaşi, iar ulterior, suspendarea din această calitate, pentru a nu se afla în incompatibilitate.

"Simple precizări! 'După încetarea mandatului, ca urmare a expirării termenului pentru care a fost numit, judecătorul Curţii Constituţionale poate opta pentru intrarea în avocatură sau notariat, fără examen' - art. 69 aln 4) din Legea nr. 168/ 2018, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 47/ 1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, publicată în Monitorul Oficial al României, nr. 595 din 12 iulie 2018. Nu intenţionez să demisionez de la Ministerul Justiţiei", scrie ministrul Justiţiei pe Facebook. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria