Tudorel Toader: Problemele din justiție nu se discută în spatele ușilor închise

Tudorel Toader: Problemele din justiție nu se discută în spatele ușilor închise

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, susține într-un mesaj publicat pe Facebook că "problemele din justiție nu se discută în spatele ușilor închise", după ce asociațiile magistraților au acuzat lipsa de transparență în adoptarea hotărârii de guvern privind desecretizarea arhivei SIPA.

"Justiția este un serviciu de interes public! Justiția trebuie să se realizeze în slujba cetățeanului! Problemele din justiție nu se discută în spatele ușilor închise!", scrie Tudorel Toader într-un mesaj postat duminică pe Facebook .

Uniunea Națională a Judecătorilor din România și Asociația Magistraților din România i-au cerut recent premierului Sorin Grindeanu să revină asupra hotărârii de guvern propuse de Tudorel Toader privind desecretizarea arhivei SIPA, susținând că lipsa de transparență ''renaște suspiciuni că Guvernul și majoritatea parlamentară doresc să folosească arhiva SIPA pentru șantajarea magistraților''.

Asociațiile magistraților susțin că modul de acțiune a ministrului Justiției ''contravine flagrant unei cooperări oneste ce ar trebui să existe între Ministerul Justiției și corpul magistraților, câtă vreme ministrul nu a notificat Consiliul Superior al Magistraturii ca acesta să poată emite un punct de vedere cu privire la această hotărâre de guvern''.

Pe de altă parte, CSM a anunțat că nu a transmis Ministerului Justiției un punct de vedere instituțional în legătură cu proiectul HG privind SIPA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”