Tudorel Toader: Problemele din justiție nu se discută în spatele ușilor închise

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, susține într-un mesaj publicat pe Facebook că "problemele din justiție nu se discută în spatele ușilor închise", după ce asociațiile magistraților au acuzat lipsa de transparență în adoptarea hotărârii de guvern privind desecretizarea arhivei SIPA.

"Justiția este un serviciu de interes public! Justiția trebuie să se realizeze în slujba cetățeanului! Problemele din justiție nu se discută în spatele ușilor închise!", scrie Tudorel Toader într-un mesaj postat duminică pe Facebook.

Uniunea Națională a Judecătorilor din România și Asociația Magistraților din România i-au cerut recent premierului Sorin Grindeanu să revină asupra hotărârii de guvern propuse de Tudorel Toader privind desecretizarea arhivei SIPA, susținând că lipsa de transparență ''renaște suspiciuni că Guvernul și majoritatea parlamentară doresc să folosească arhiva SIPA pentru șantajarea magistraților''.

Asociațiile magistraților susțin că modul de acțiune a ministrului Justiției ''contravine flagrant unei cooperări oneste ce ar trebui să existe între Ministerul Justiției și corpul magistraților, câtă vreme ministrul nu a notificat Consiliul Superior al Magistraturii ca acesta să poată emite un punct de vedere cu privire la această hotărâre de guvern''.

Pe de altă parte, CSM a anunțat că nu a transmis Ministerului Justiției un punct de vedere instituțional în legătură cu proiectul HG privind SIPA.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Scrisoare deschisă a unui diasporean către România

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!