Tudose: Da, trebuie să existe și o răspundere a magistraților; avem și o percepție - de la Bruxelles

Tudose: Da, trebuie să existe și o răspundere a magistraților; avem și o percepție - de la Bruxelles

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri că trebuie că existe și o răspundere a magistraților, așa cum există una și pentru justițiabili.

 El a vorbit despre două percepții referitor la miniștrii cu probleme în justiție — una legată de realitate, respectiv de prezumția de nevinovăție, dar și una de la Bruxelles, "care este cu totul alta decât realitatea de aici", de unde apare și problema legată de miniștrii Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, și Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

"Așa cum și la justițiabili cine greșește plătește, da, trebuie să existe și o răspundere a magistraților. În ceea ce privește partea guvernamentală a problemei, nu pot să nu fiu alături de colegii mei din Guvern, care sunt astăzi într-un anumit tip de stres pe această problemă. Trebuie să înțeleagă toată lumea că cea mai mare problemă pe care o avem acum este ca actul de guvernare să se desfășoare în mod normal, să ducem programul de guvernare la capăt, iar un element important în acest program este atragerea de fonduri europene. Și cele două colege — știți foarte bine, avem o realitate și o percepție. Realitatea este că este prezumția de nevinovăție, au fost o mulțime de cazuri în care cei care au fost puși sub acuzare în diverse etape ale procesului penal s-a dovedit a fi nevinovați, cu viețile distruse sau oricum schimbate total, dar avem și o percepție și percepția la Bruxelles este cu totul alta decât realitatea de aici. Dar fiind faptul că cele două colege sunt exact pe zona aceasta de relație cu Bruxelles-ul, de aici apare problema. Deci am o părere personală pe care v-am spus-o și o impunere ca șef al Guvernului. Asta este tot", a afirmat premierul la Palatul Parlamentului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa