Tudose, despre "Cumințenia Pământului": Miniștrii Finanțelor și Culturii o să încerce o nouă discuție cu proprietarii

Tudose, despre "Cumințenia Pământului": Miniștrii Finanțelor și Culturii o să încerce o nouă discuție cu proprietarii

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, vor încerca să aibă o nouă discuție cu proprietarii sculpturii lui Constantin Brâncuși, "Cumințenia Pământului", pentru a vedea care este ultimul său preț, a anunțat, marți, premierul Mihai Tudose.

 

"Domnul ministru de Finanțe, împreună cu domnul ministru al Culturii, domnul Romașcanu, trebuie să încerce o nouă discuție, o ultimă discuție cu proprietarii celebrei sculpturi, să vedem care este ultimul preț", a declarat Tudose, la TVR 1.

Întrebat dacă Guvernul are în vedere un prag financiar pentru această operă, șeful Guvernului a răspuns: "Nu (...) Ei vor discuta cu proprietarii (...) În măsura în care lucrurile se vor închide, în regulă. Nu, dăm banii înapoi cetățenilor și asta-i viața".

Totodată, chestionat dacă s-a găsit calea pentru returnarea banilor, șeful Guvernului a spus: "Procedura a fost făcută, se găsesc oamenii. Dar haideți să epuizăm toate, chiar toate discuțiile cu proprietarii, dar (...) 11-15 milioane este enorm".

De asemenea, prim-ministrul Tudose a mai afirmat că persoanele care au donat pentru această operă ar trebui să-i pună întrebări și fostului premier Dacian Cioloș.

"Cred că ar trebui să-i mai întrebați și pe ei sau (...) cetățenii care sunt foarte preocupați de un sit istoric poate-l întreabă și pe domnul Cioloș, că văd că n-are nicio problemă, cum au plecat niște negocieri (...). De la 4 milioane au ajuns la 11, s-a strâns un milion, le mai trebuia 11 — 10", a mai afirmat Tudose.

AGERPRES/(A — autor: Mădălina Cerban, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”