Tudose l-a convocat pe ambasadorul Spaniei la București pentru a discuta despre cazurile de români exploatați - surse

Tudose l-a convocat pe ambasadorul Spaniei la București pentru a discuta despre cazurile de români exploatați - surse

Premierul Mihai Tudose l-a convocat luni, la Palatul Victoria, pe ambasadorul Spaniei la Bucuresti, Ramiro Fernandez-Bachiller, pentru a discuta despre cazurile de romani exploatati in Spania, la intalnire urmand sa participe si ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, Andreea Pastirnac, au precizat surse guvernamentale pentru News.ro.

Intalnirea dintre premierul Mihai Tudose si ambasadorul Spaniei la Bucuresti a fost programata dupa ce 24 de cetateni romani au fost salvati de Garda civila din Spania, de pe o plantatie de usturoi din zona rurala Segovia, ei fiind prost platiti pentru munca depusa si tinuti in conditii mizere, potrivit digi24.ro.

Romanii munceau fara forme legale la cules de usturoi, in conditiile in care angajatorii nu au inregistrat vreun contract de munca, asa cum cere legea in Spania.

Proprietarii plantatiilor au fost arestati si amendati cu cate 10.000 de euro pentru fiecare muncitor pe care nu l-au inregistrat cu forme legale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”