Tudose: Prețul carburantului nu a crescut din cauza supraaccizei; vom continua discuțiile cu transportatorii

Tudose: Prețul carburantului nu a crescut din cauza supraaccizei; vom continua discuțiile cu transportatorii

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri că prețul carburanților nu a crescut din cauza supraaccizei, ci a faptului că prețul barilului de petrol s-a mărit, influențat și de fenomenele meteo din Golful Mexic.

 "Prețul carburantului nu a crescut din cauza supraaccizei. Dacă faceți o analiză pe ce înseamnă creșterea prețului la barilul de petrol, influențată de fenomenele meteo din Golful Mexic, o să vedeți că nu a crescut deloc din cauza accizei, așa cum am bănuit și am pronosticat. Domniile lor (transportatorii — n.r.) invocă o similitudine cu alte țări din UE unde se returnează o parte din acciză la transportatori. Am zis că o să avem o discuție când ne-am întâlnit luna trecută, continuăm discuțiile cu domniile lor. Amenință cu greva? Noi ce să spunem, să nu facă?", a afirmat Mihai Tudose în Piața Victoriei, unde a făcut declarații alături de liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, întrebat despre cerința transportatorilor români care amenință cu noi proteste în cazul în care Guvernul nu va renunța la supraacciza la carburanți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”