Tudose: Un director APIA din teritoriu - 12.498 lei salariu lunar; nouă ni se pare că e mult

Tudose: Un director APIA din teritoriu - 12.498 lei salariu lunar; nouă ni se pare că e mult

Premierul Mihai Tudose a afirmat, miercuri, la începutul ședinței de guvern, în legătură cu manifestanții din fața Guvernului, că un director la APIA din teritoriu are un salariu lunar de 12.498 de lei, cât al unui ministru.

 "Apropo de salarizare, apropo de niște manifestații din fața Guvernului, e informație publică cât are unul dintre domnii din Piață — 12.498 de lei salariul lunar pentru un director de la APIA din teritoriu. Li se pare puțin, nouă ni se pare că e mult pentru un director dintr-un județ să ia cât un ministru. Dar să rămânem aici", a spus Tudose.

Câteva sute de membri ai sindicatului Agenției Naționale pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) din țară protestează miercuri în fața Guvernului , între orele 10,00-15,00, aceștia fiind nemulțumiți că nivelul de salarizare al angajaților din cadrul centrelor județene nu este egal cu cel al salariaților din aparatul central.

Protestatarii au pancarte pe care scrie: "Mamă APIA, și noi suntem copiii tăi", "De ce ne scad salariile? D(e)aea?!", "Nu vrem pomană, vrem dreptate socială. Vrem banii munciți de noi, nu pomană de la voi!".

O delegație a sindicaliștilor din Agenția Națională pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) a fost invitată la discuții cu reprezentații Guvernului, au anunțat liderii sindicali.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

4 Noul război? Amănunte care dau fiori...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului