Tudose: Un director APIA din teritoriu - 12.498 lei salariu lunar; nouă ni se pare că e mult

Tudose: Un director APIA din teritoriu - 12.498 lei salariu lunar; nouă ni se pare că e mult

Premierul Mihai Tudose a afirmat, miercuri, la începutul ședinței de guvern, în legătură cu manifestanții din fața Guvernului, că un director la APIA din teritoriu are un salariu lunar de 12.498 de lei, cât al unui ministru.

 "Apropo de salarizare, apropo de niște manifestații din fața Guvernului, e informație publică cât are unul dintre domnii din Piață — 12.498 de lei salariul lunar pentru un director de la APIA din teritoriu. Li se pare puțin, nouă ni se pare că e mult pentru un director dintr-un județ să ia cât un ministru. Dar să rămânem aici", a spus Tudose.

Câteva sute de membri ai sindicatului Agenției Naționale pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) din țară protestează miercuri în fața Guvernului, între orele 10,00-15,00, aceștia fiind nemulțumiți că nivelul de salarizare al angajaților din cadrul centrelor județene nu este egal cu cel al salariaților din aparatul central.

Protestatarii au pancarte pe care scrie: "Mamă APIA, și noi suntem copiii tăi", "De ce ne scad salariile? D(e)aea?!", "Nu vrem pomană, vrem dreptate socială. Vrem banii munciți de noi, nu pomană de la voi!".

O delegație a sindicaliștilor din Agenția Națională pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) a fost invitată la discuții cu reprezentații Guvernului, au anunțat liderii sindicali.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …