Tulcea: Copii dintr-un centru social, confirmaţi cu COVID-19

Tulcea: Copii dintr-un centru social, confirmaţi cu COVID-19

Niciunul din cei şapte copii care beneficiază de servicii sociale în Centrul de tip familial Cocorii din municipiul Tulcea nu mai merge la şcoală începând din această săptămână, după ce trei dintre ei au fost confirmaţi cu COVID-19.

Directorul general al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea, Gabriel Marinov, a declarat pentru AGERPRES că cei trei copii s-au îmbolnăvit după ce profesoara lor a fost confirmată cu aceeaşi boală.

"Cei şapte copii din centrul respectiv participă online la cursuri, iar în centru au fost luate toate măsurile pentru a preveni răspândirea bolii", a menţionat directorul general Gabriel Marinov.

Potrivit directoarei adjuncte a DGASPC, Anca Lazăr, 53,7% din cei 708 angajaţi din centrele sociale ale instituţiei sunt vaccinaţi anti-COVID-19. De asemenea, 84% din cei 672 de beneficiari adulţi ai serviciilor DGASPC sunt vaccinaţi anti-COVID-19, iar în aceeaşi situaţie sunt şi 24% din beneficiarii consideraţi minori.

"Centrele noastre găzduiesc şi tineri cu vârste de peste 18 ani care urmează cursurile unei instituţii de învăţământ", a precizat directoarea adjunctă a DGASPC.

Datele furnizate joi de Prefectura judeţului Tulcea arată o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 0,89 la mia de locuitori, în ultimele 24 de ore de monitorizare patru persoane din judeţ murind din cauze asociate COVID-19.

De la începutul pandemiei, în judeţ au murit 306 persoane şi au fost confirmate 8.880 de cazuri de COVID-19.

De la începutul campaniei de vaccinare, în judeţ au fost administrate 92.245 de doze de vaccin. Până acum, 50.585 de persoane au primit doza unică sau ambele doze de vaccin, iar 41.660 de persoane au beneficiat doar de prima doză de imunizare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa