Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Tulcea: Flotila ''România Centenar'' se pregăteşte să plece la Festivalul Tamisa de la Londra

Cea de-a VIII-a ediţie a Rowmania FEST - Festivalul internaţional al bărcilor cu vâsle a început, vineri seară, la Tulcea, cu întâmpinarea ambarcaţiunii "Dobrogea", care a sosit pe Dunăre venind dinspre Mila 23.

Echipajul de vâslaşi a fost întâmpinat de multiplul camion olimpic Ivan Patzaichin, de Toma Simionov - alt mare canoist român, de oficialităţi locale şi un numeros public.

Ambarcaţiunea "Dobrogea" s-a alăturat apoi, pe faleză, celorlalte cinci ambarcaţiuni care alcătuiesc Flotila "România Centenar" şi care reprezintă, simbolic, regiunile istorice care au revenit "acasă", pe rând, în Anul Marii Uniri, respectiv: Basarabia (martie 1918), Bucovina (noiembrie 1918), Dobrogea (noiembrie 1918), Transilvania, Moldova, Muntenia (1 decembrie 1918). Bărcile au fost construite la Tulcea, în atelierul Geneza, singurul din România care încă mai păstrează meşteşugul marangozeriei (construcţia şi reparaţia bărcilor tradiţionale).

 

Sursa foto: (c) Marina Bădulescu/AGERPRES


Flotila "România Centenar" va pleca în 6 septembrie spre Londra pentru a participa la Festivalul Tamisei.

"Săptămâna viitoare, în 8 septembrie, vom fi la Londra unde vom vâsli pe Tamisa. A doua zi, în 9 septembrie, vom prezenta londonezilor o expoziţie cu obiecte şi meşteşuguri tradiţionale din România", a precizat, pentru AGERPRES, Ivan Patzaichin.

După prezentarea echipajului ambarcaţiunii "Dobrogea", Ivan Patzaichin, alături de primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, au declarat deschisă ediţia 2018 a Rowmania FEST.

 

Sursa foto: (c) Marina Bădulescu/AGERPRES
 

Un moment special a fost reîntâlnirea, la Tulcea, dintre Ivan Patzaichin şi vechiul său rival devenit bun prieten, canoistul maghiar Wichmann Tamás. Un mare sportiv, multiplu campion mondial şi dublu medaliat la Jocurile Olimpice, acesta este o legendă a sportului în ţara sa.

Seara a continuat cu celebrele concerte Rock'n'Row, pe scenă urcând Nagy János Trio, Drum 'n' Fire, Proconsul.

Sâmbătă şi duminică, festivalul continuă cu mai multe concursuri - competiţia pescărească "Ivan Patzaichin", "Descoperă ROWmania" - concurs de vâslit în canotci de 10+1, întâmpinarea participanţilor la Tour International Danubien, conferinţa "Peisajul cultural din Deltă ajută sau periclitează turismul?", dar şi alte concerte Rock'n'Row - cu B.G. Jurjak, The Mono Jacks, Trooper, Luna Amară -, inaugurarea expoziţiei foto în aer liber "Istoria canotajului maghiar", proiecţii de filme în Piaţa Civică - "Acasă la tata", "România neîmblânzită".

Evenimentul este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23, cofinanţat de Consiliul Judeţean Tulcea şi de Primăria Municipiului Tulcea. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Tudor Chirilă dă semnalul: Am să ies în stradă în seara asta, chiar dacă mă duc singur. Dragnea conduce țara …

2 Informație. Țara se REVOLTĂ! Magistrații intră în GREVĂ! În PSD este SCANDAL URIAȘ! Zilele Guvernului sunt num…

3 Citiți asta. În zilele următoare o să fie groasă la curul acestor gunoaie

4 Asta ar fi MAMA MUILOR pentru Dragnea! Secția unde lucrează Kovesi analizează conflictul de competență dintre …

5 ALERTĂ! Procuroarea care-l anchetează pe Dragnea REFUZĂ să predea dosarul sclavei PSD! Face apel la procurorul…

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing