Tulcea: Incendiul din pensiunea din Mahmudia, cauzat de un posibil scurtcircuit

Tulcea: Incendiul din pensiunea din Mahmudia, cauzat de un posibil scurtcircuit

Incendiul izbucnit sâmbătă dimineaţa, la o pensiune din satul tulcean Mahmudia, a fost cauzat de un scurtcircuit apărut la o instalaţie electrică defectă, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Pensiunea nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, iar legea nici nu-i obliga pe proprietarii unităţii să obţină un asemenea act cât timp pensiunea nu are mai mult de opt camere, a precizat sursa citată.

"Nu era necesară obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Este o agropensiune şi nu are suficiente camere de cazare pentru a necesita obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Florentin Daciu.

Un număr de 16 persoane s-au autoevacuat, sâmbătă dimineaţa, dintr-o pensiune turistică din Mahmudia, din cauza unui incendiu . Pentru stingerea flăcărilor au intervenit 20 de pompieri cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălţime şi un SMURD, precum şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mahmudia cu o autospecială de stingere.

Niciuna din persoanele aflate în pensiune în momentul apariţiei incendiului nu a fost rănită, potrivit ISU Delta. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...