Tulcea: Inspectoratul de Poliţie s-a autosesizat în cazul bărcii care intră într-un stol de pelicani

Tulcea: Inspectoratul de Poliţie s-a autosesizat în cazul bărcii care intră într-un stol de pelicani

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Tulcea s-au autosesizat şi au întocmit dosar penal după ce un videoclip apărut pe mai multe site-uri de socializare arată cum o barcă intră cu viteză într-un stol de pelicani, specie protejată la nivel internaţional.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ, dosarul a fost făcut de lucrătorii Biroului pentru Protecţia Animalelor, iar cercetările vizează nerespectarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr 57/2007 privind ariile protejate, conservarea habitatelor naturale şi a faunei sălbatice.

"În cauză se efectuează cercetări în vederea stabilirii existenţei/inexistenţei vreunei fapte de natură penală/contravenţională, urmând ca în funcţie de aspectele constatate, lucrarea să fie înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, pentru atribuirea numărului unic şi continuarea cercetărilor, se arată în comunicatul semnat de purtătorul de cuvânt al IPJ, Ioana-Maria Nanu.

Şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a anunţat luni că s-a autosesizat cu privire la cazul înregistrat în Golful Musura şi a precizat că reprezentatul societăţii care deţine ambarcaţiunea a fost chemat la sediul Comisariatul de control al Administraţiei pentru clarificarea situaţiei şi verificarea documentelor de funcţionare.

"Deoarece acesta nu s-a prezentat, Comisariatul de control împreună cu Serviciul juridic al ARBDD va întocmi o sesizare către organele abilitate pentru începerea acţiunilor de cercetare penală privitor la încălcarea prevederilor OUG nr. 57/2007, Articol 52, litera c şi d", se arată în postarea ARBDD făcută publică luni.

Conform actului normativ amintit, perturbarea intenţionată a locurilor de reproducere ori de odihnă a speciilor protejate se sancţionează cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă.

Săptămâna trecută, mai multe imagini cu o barcă plină cu turişti care intră într-un stol de pelicani au fost făcute publice de Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, al cărei preşedinte a anunţat că a primit alte trei sesizări similare care au fost înaintate ARBDD pentru soluţionare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...