Tulcea: Lacul Razim a început să îngheţe; pescarii îşi suspendă activitatea

Tulcea: Lacul Razim a început să îngheţe; pescarii îşi suspendă activitatea

Circa 80% din suprafaţa lacului Razim a îngheţat, din cauza temperaturilor scăzute, iar pescarii îşi vor suspenda activitatea în următoarele două săptămâni.

Preşedintele asociaţiei Goloviţa, Cătălin Balaban, a declarat joi, pentru AGERPRES, că pescuitul este imposibil în complexul lagunar, în condiţiile în care doar din loc în loc mai sunt ochiuri de apă.

"În următoarele două săptămâni, nimeni nu va mai pescui, iar veniturile familiilor vor fi afectate. Nu ştiu ce funcţionar care decide din biroul cald poate să stea fără venituri două săptămâni, cum fac pescarii în fiecare an", a afirmat Balaban.

Asociaţia Goloviţa numără circa 60 de pescari comerciali din comunele Jurilovca şi Sarichioi. AGERPRES / (A, AS - autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!