Tulcea: Percheziție DNA la sediul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării

Tulcea: Percheziție DNA la sediul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au efectuat, marți, o percheziție la sediul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) din Tulcea, potrivit guvernatorului Deltei, Grigore Baboianu.

Percheziția procurorilor DNA ar viza modul de realizare a unui proiect european derulat anul trecut de instituția publică din subordinea Ministerului Mediului pentru accesibilizarea unor canale din Rezervație blocate din cauza aluviunilor.

"Este o acțiune a DNA în legătură cu un proiect finanțat din fonduri POP (Programul Operațional pentru Pescuit 2007-2013, n. red.) prin FLAG (Grupul local de pescărie durabilă, Fisheries Local Action Group, n.red)", a declarat presei guvernatorul Rezervației, Grigore Baboianu.

Acțiunea DNA de la sediul ARBDD este prima de acest gen din ultimii 12 ani, proiectul care ar constitui obiectul cercetărilor DNA având o valoare de 9 milioane de lei, potrivit sursei citate.

În contextul unui bilanț al FLAG Delta Dunării, o entitate juridică formată din actori publici și privați care în exercițiul financiar 2007-2013 a avut la dispoziție aproximativ 21 de milioane de euro, conducerea asociației a anunțat în luna noiembrie a anului trecut că ARBDD a accesat fonduri europene, dar nu a făcut progrese pentru proiecte care vizau marcarea unor trasee turistice și decolmatarea unor canale. Valoarea totală a acestor două proiecte era de aproximativ 11 milioane de lei.

În aceeași lună, guvernatorul de la acea vreme a Deltei, Lucian Simion, a declarat că lucrările de decolmatare a unor canale din Rezervație au fost efectuate în proporție de 50%, banii necesari derulării acestora fiind asigurați din fonduri guvernamentale în baza solicitării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Tulcea adresată Guvernul României.

Executivul a aprobat în luna august a anului trecut o hotărâre privind alocarea a 2,405 milioane de lei pentru execuția în regim de urgență a unor lucrări de decolmatare pe canale din Deltă cu o lungime totală de 33,37 de kilometri.

Zonele în care aceste lucrări urmau să fie realizate sunt Crișan, Maliuc, Sulina-CA Rosetti, Tulcea-Pardina, Sfântu Gheorghe-Uzlina și Razim-Sinoe.

Lucrările de decolmatare a canalelor din Deltă vizează asigurarea accesului în localitățile izolate din Rezervație, precum și asigurarea unei alimentări minime a complexelor acvatice din Deltă.

FLAG Delta Dunării a pus la dispoziția comunităților izolate din Delta Dunării aproximativ 21 de milioane de euro în exercițiul financiar european trecut, suma fiind cea mai mare alocare europeană pentru o zonă piscicolă din Uniune.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ DNA cere instanței s-o pună pe Udrea sub control judiciar, să nu-și mai ia iar tălpășița în Costa R…

2 Hopa, s-a trecut la pasul doi? / Propaganda rusă încearcă să facă o paralelă între Transilvania și Crimeea

3 Cum poate şti medicul stomatolog că un pacient a făcut sex oral

4 Avocata care a reprezentat-o pe Kovesi: Orice persoană care a depus o plângere penală în urma violențelor din …

5 Emil Boc reacționează dur: E o palmă. Conducerea centrală ne-a sfidat! Răsucești cuțitul în rană și mai pui și…