Tulcea: Poliţişti şi jandarmi, cercetaţi pentru purtare abuzivă

Tulcea: Poliţişti şi jandarmi, cercetaţi pentru purtare abuzivă

Mai mulţi poliţişti şi jandarmi din judeţul Tulcea sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, după ce au imobilizat un bărbat din satul Mihail Kogălniceanu care conducea un atelaj sub influenţa băuturilor alcoolice şi care nu a oprit la semnalele oamenilor legii.

Potrivit unui comunicat de presă remis marţi de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ), o patrulă mixtă aflată în misiune duminică, în jurul orei 19,25, pe raza localităţii Mihail Kogălniceanu, a observat un atelaj hipo în care se aflau trei bărbaţi, trei femei şi un minor.

"Întrucât bărbatul care îl conducea prezenta un comportament incoerent, a fost testat alcoolscopic, fiind depistat pozitiv. Persoana în cauză a devenit recalcitrantă, adresând injurii şi ameninţări forţelor de ordine, continuând deplasarea, deşi se afla sub influenţa alcoolului. Oamenii legii au trecut la urmărirea atelajului, acesta deplasându-se cu viteză pe carosabil şi într-un mod care punea în pericol siguranţa ocupanţilor. Întrucât bărbatul în cauză s-a opus imobilizării, aruncând cu pietre şi sticle în forţele de ordine, jandarmii au fost nevoiţi să folosească mijloacele iritant lacrimogene", se arată în comunicatul IJJ.

Jandarmii au sancţionat contravenţional trei persoane pentru faptele comise.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Tulcea, Amalia Ignatencu, a declarat că poliţiştii s-au autosesizat după ce în spaţiul public au apărut imagini înregistrate în timpul unui evenimentului.

"La nivelul conducerii IPJ s-a dispus întocmirea unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă de către forţele de ordine implicate în eveniment, la finalul cărora se vor dispune măsuri legale. Cercetările vor fi efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea", a precizat reprezentanta IPJ. AGERPRES/(A, AS - autor: Luisiana Bîgea, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…