Tulcea: Protest împotriva defrișărilor abuzive

Tulcea: Protest împotriva defrișărilor abuzive

Douăsprezece persoane, printre care și primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, au protestat sâmbătă după-amiază împotriva defrișărilor abuzive. Participanții, majoritatea adolescenți, au organizat protestul pe o rețea de socializare și au purtat afișe cu mesaje precum "Stop despăduririlor abuzive!", "Stop jafului verde" și "S-ajungă la DNA și hoții de cherestea!". Ei au scandat "Uniți, salvăm toată România".

"Ne dorim un mediu cât mai curat, pentru că el ne va asigura sănătatea. Suntem dezamăgiți că suntem puțini, dar poate că în viitor situația se va schimba. Este un protest apolitic, nu suntem membri de partid și cred că, prin prezența lui, primarul ne-a ajutat în demersul nostru", a declarat, pentru AGERPRES, Alexandru Cristache, în vârstă de 18 ani, liderul protestului.

Primarul Constantin Hogea a afirmat că participarea sa la protest are o conotație personală, având în vedere faptul că a absolvit un liceu cu profil silvic.

"În ciuda numărului mic al participanților, eu cred că este important că și de la Tulcea se transmite un semnal pe această problemă. (...) Sper ca toate aceste acțiuni să fie cât mai consistente și mai convingătoare în următoarea perioadă în așa fel încât să se oprească jaful din pădurile României, pentru că ne autodistrugem", a afirmat primarul municipiului.

"Am auzit de acest protest din presă și particip pentru că sunt total dezamăgit de faptul că pădurile se taie continuu. Chiar și în oraș copacii sunt tăiați, iar parcurile devin beton", a declarat, la rândul său, decanul de vârstă al protestatarilor, Vasile Ungureanu, în vârstă de 66 de ani.

Potrivit unui comunicat de presă, Coaliția pentru Mediu din România, formată din 32 de organizații pentru protecția mediului din țară, a organizat sâmbătă proteste în peste 25 de orașe și diaspora.

Printre solicitările Coaliției pentru Mediu se numără stoparea exploatărilor forestiere ilegale, menținerea și îmbunătățirea implementării programului "Radarul pădurilor", deblocarea dosarelor de corupție din domeniul forestier și elaborarea Strategiei naționale forestiere și finanțarea Programului național de împăduriri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă nu face față, poate să vină cu un coleg” / Săpunaru, umilit puțin de o fană a Rapidului...

2 Bianca Censori a făcut din nou furori în Italia...

3 Așa o fi? /

4 VIDEO „N-ai față pentru mașina aia”, „De unde ai avut banii?”

5 De citit...