Tulcea: Protest în Penitenciarul din municipiu

Tulcea: Protest în Penitenciarul din municipiu

Câteva zeci de persoane private de libertate aflate în Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranță (PRMS) din Tulcea au protestat, miercuri după-amiază, în semn de solidaritate cu colegii din alte instituții din țară.

Purtătorul de cuvânt al PRMS, Ion Rotaru, a declarat pentru AGERPRES că în timpul protestului, care a durat aproape o oră și jumătate, persoanele private de libertate au solicitat condiții mai bune de cazare și grațiere, în timpul acțiunii neînregistrându-se manifestări violente.

'PRMS este considerat unul din penitenciarele noi din țară, fapt confirmat și de numărul solicitărilor primite pentru transfer în instituția noastră, iar protestul persoanelor private de libertate a fost doar în semn de solidaritate', a precizat Rotaru.

Reprezentantul PRMS a menționat că, spre deosebire de ce se întâmplă în alte instituții din țară, nicio persoană privată de libertate din județ nu a refuzat prânzul.

Recent, potrivit sursei, angajații instituției tulcene au finalizat lucrări de îmbunătățire a condițiilor de cazare în penitenciar. În momentul de față, în PRMS Tulcea, inclusiv în secția din Chilia Veche, se află 1.113 persoane, capacitatea instituției fiind de 1.200 de locuri.

Acesta este primul protest colectiv din ultimii 12 ani înregistrat în PRMS Tulcea.

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, până la jumătatea zilei de miercuri persoanele private de libertate din opt din cele 45 de penitenciare din țară s-au raliat în ultimele ore la protestele inițiate la Iași pentru îmbunătățirea condițiilor din detenție.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria